Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Copilul, sărbătorit cu multă dragoste de autorităţile din Răcari

DÂMBOVIŢA: Copilul, sărbătorit cu multă dragoste de autorităţile din Răcari 

ziua copilului racari 1

Astăzi, 30 mai 2014, a fost din nou sărbătoare în oraşul Răcari, autorităţile organizând un eveniment pentru a sărbători Ziua Internaţională a Copilului. Sala de sport s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de copii care au participat la manifestările gândite special pentru ei.

Startul activităţilor s-a dat începând cu ora 10:00, iar în deschidere, câţiva elevi din clasa a-IV-a au transmis un mesaj de 1 iunie pentru toţi copiii şi părinţii din lume.

„1 iunie, este Ziua Internaţională a Copilului, o zi a inocenţei, a purităţii şi, mai presus de toate, o zi a vieţii. Este o zi în care, chiar şi dumneavoastră adulţii, puteti redescoperi frumuseţea de a fi copii. Nu întâmplător Iisus, într-o zi, i-a «certat» pe ucenicii săi care îi alungau pe copii, zicându-le: «Lăsaţi pe copii să vină la mine, căci a unora ca aceştia este Împărăţia cerurilor».

Da, noi, copiii, suntem o valoare şi un dar de la Dumnezeu. Neîncetat, dumneavoastră, adulţii, aveti de învăţat de la noi. Poate cea mai puternică armă împotrivă răutăţilor adânc înrădăcinate în inimile oamenilor este tocmai copilăria. Inocenţa, care însoţeşte această vârstă, surprinde mereu prin surâs şi candoare. În sufletul unui copil e atât de multă speranţă şi dragoste, încât… rănindu-l i-ai «omorî» surâsul.

ziua copilului racari 2
Cum ai putea rămâne oare indiferent faţă de dragostea necondiţionată pe care un copil o arată mereu faţă de persoanele apropiate lui? În inima noastră nu există răutate şi dorinţă de răzbunare. În inima noastra este numai dorinţă de a iubi şi de a fi iubiti.

Noi, copiii, nu ducem lipsă nici de încredere. Noi avem o încredere nezdruncinată în părinţi şi în Dumnezeu. Nu ne este teamă de nimic pentru că ştim că există cineva care ne poartă de grijă. Avem felul nostru de a vedea lumea şi suntem singurii cărora nu ne este frică de viitor. Avem multe planuri, speranţe şi aşteptări de la viaţă. Ne zidim fericirea pe visuri, iar poveştile în care binele învinge răul fac parte din realitatea lor.
Noi, copiii, meritam mai mult decât orice în această lume, respectul şi iubirea dumneavoastră, căci inima noastră e mai preţioasă decât o comoară, mai fragilă decât o floare, mai bogată decât întreaga avere a lumii.

ziua copilului racari 6

Suntem capabili să schimbam o viaţă; suntem capabili să aducem bucurie acolo unde există tristeţe, să aducem pace acolo unde există ură şi răzbunare, să aducem poftă de viaţă acolo unde aceasta nu mai există.

Aşadar, copiii merită toată atenţia şi preţuirea dumneavoastra. Suntem şi rămânem mereu pentru dumneavoastră modele ale inocenţei, purităţii, iubirii, încrederii.

La mulţi ani tuturor copiilor şi tuturor celor mari care păstraţi în inimile dumneavoastră sentimente curate de copil!” – Elevii clasei a-IV-a B, Şcoala Răcari, profesor învăţător primar, Nicoleta Sima.

Programul organizat astăzi de către Primăria Răcari a fost pe toate gusturile şi a continuat cu piese de teatru, poezii dedicate copiilor, scenete, dansuri moderne şi populare. Imediat după activităţile artistice, a urmat un program sportiv, ce a conţinut meciuri de fotbal pentru diferite grupe de vârstă. La final, primarul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu a urat la mulţi ani tuturor celor prezenţi la acest eveniment, iar apoi au fost premiaţi toţi elevii, indiferent de activităţile la care au participat.

Ruben Dumitru

ziua copilului racari 5 ziua copilului racari 4 ziua copilului racari 3

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Copilul, sărbătorit cu multă dragoste de autorităţile din Răcari

  1. mitu mia

    Copiii au acuzat mare plictiseala. Si au fost „sute” deoarece au fost fortati sa se inghesuiasca la sala. Au asteptat pungile cu dulciuri care nu au sosit. Cinste autoritatilor ca s-au pozat iar…..

     

Adaugă un Comentariu

*