Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 2, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Corala „Appassionato” şi dirijorul Florin Badea i-au vrăjit pe cehi

DÂMBOVIŢA: Corala „Appassionato” şi dirijorul Florin Badea i-au vrăjit pe cehi 

Foto: Florian Ispas

Corala „Appassionato” din Târgovişte a evoluat în cadrul ediţiei 57 a Festivalului de Muzică Corală de la Jihlava – Republica Cehă. La cel dintâi concert al ansamblului, desfăşurat la Biserica Înălţarea Sfintei Cruci din Jihlava, a participat şi ambasadorul României în Cehia, Daniela Gîtman. La invitaţia Excelenţei Sale, târgoviştenii au susţinut apoi un recital şi la Palatul Morzin, sediul Ambasadei României la Praga.

Corala „Appassionato” a fost invitată să participe la Festivalul de Muzică Corală de la Jihlava în urma rezultatelor deosebite obţinute în Republica Cehă, în noiembrie 2012, la concursul „Praga Voice” când evoluţia ansamblului târgoviştean a fost distinsă cu două premii întâi. Renumele dobândit cu acel prilej, la Praga, a constituit şi motivul pentru care dirijorul Coralei „Appassionato”, maestrul Florin Badea, a fost invitat să facă parte din juriul Festivalului de la Jihlava, ediţia 2014.

Adaugă un Comentariu

*