Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 19, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Corecţie financiară de 3 milioane de lei pentru Compania de Apă. Vezi din ce cauză!

DÂMBOVIŢA: Corecţie financiară de 3 milioane de lei pentru Compania de Apă. Vezi din ce cauză! 

adrian tutuianu

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu continuă să-i ţină în şah-mat pe directorii de la Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa şi, evident, pe constructorii care au fost desemnaţi prin licitaţie publică să se ocupe de lucrările de reabilitare, modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din judeţul Dâmboviţa. Totul pentru a nu se pierde banii europeni!

„Am recuperat întârzierile din anii trecuţi, iar acum putem spune că suntem în grafic. Compania de Apă a primit de curând şi o corecţie financiară de 3 milioane de lei pentru proiectul privind staţiile de epurare de la Titu şi Găeşti şi pentru cel de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă-canal din Fieni şi Pucioasa. Este vorba despre neîndeplinirea unor criterii de studii şi vechime ale unor specialişti implicaţi în aceste proiecte. Corecţiile nu sunt imputabile actualei conduceri a Companiei de Apă, care însă trebuie să găsească soluţii de plată, după parcurgerea procedurii juridice”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

În momentul de faţă, stadiul fizic de implementare a proiectului a ajuns la 67,84%. Pe cele 10 componente, situaţia se prezintă astfel:

  • 98 % – Lucrări la sursele de apă ale municipiului Târgoviște
  • 99,5 % – Reabilitarea și extinderea stației de epurare Târgoviște Sud
  • 67 % – Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare Târgoviște
  • 36 % – Reabilitarea și extinderea rezervoarelor Bana și a stației de epurare Moreni
  • 71,45 % – Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare Moreni
  • 78 % – Lucrări la sursele de apă și stațiile de epurare Pucioasa și Fieni
  • 70 % – Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare Pucioasa și Fieni
  • 40,5 % – Lucrări la sursele de apă și stațiile de epurare Găești și Titu
  • 19 % – Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare Găești
  • ÎN EVALUARE – Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din Titu

 

În paralel cu proiectul implementat de Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, 21 de administraţii publice locale vor obţine finanţare, din economiile realizate la nivelul ţării, pentru proiecte noi în domeniul infrastructurii de apă şi canalizare.

„Suntem singurul judeţ care a ajuns în faza de evaluare a ofertelor pe contractele noi, finanţate din economiile pe POS Mediu. Într-o lună de zile, sper să avem şi primele adjudecări”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

 

Adaugă un Comentariu

*