Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 23, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Corpul de Control al Casei Naţionale de Pensii vine să verifice situaţia foştilor angajaţi de la UPET şi COS Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Corpul de Control al Casei Naţionale de Pensii vine să verifice situaţia foştilor angajaţi de la UPET şi COS Târgovişte 

rovana plumb pensionari 1

Rovana Plumb – ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Ileana Ciutan – preşedinta Casei Naţionale de Pensii s-au aflat astăzi la Târgovişte, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, pentru a discuta liber cu pensionarii despre problemele din sistem.

În prima parte a întâlnirii, Rovana Plumb i-a asigurat pe dâmboviţeni că, atâta timp cât PSD va fi la guvernare, nu se vor mai tăia pensiile şi salariile. Dimpotrivă, acestea se vor majora.

Apoi, în cadrul sesiunii de întrebări şi răspunsuri, Rovana Plumb şi Ileana Ciutan au aflat despre batjocura la care sunt supuşi foştii angajaţi de la UPET şi COS Târgovişte, care nu pot beneficia de avantajele grupelor de muncă întrucât societăţile respective nu le eliberează alte adeverinţe, după cum a solicitat Casa Judeţeană de Pensii. Numai la UPET, sunt aproximativ 1.000 de persoane, după cum a afirmat Nicolae Honţoş – fost lider de sindicat. De 2 ani, oamenii sunt purtaţi pe drumuri. Unii dintre ei au dat în judecată Casa de Pensii şi au câştigat la Tribunalul Dâmboviţa. Evident, lucrurile nu s-au oprit aici, fiindcă trebuie să aştepte să se judece şi recursul declarat de Casa de Pensii. Problema este că nu toţi dispun de bani să meargă la instanţă şi atunci ce să facă? Să renunţe pur şi simplu la drepturile lor?

Imediat, Ileana Ciutan a promis că va trimite în judeţ Corpul de Control al Casei Naţionale de Pensii, special pentru a verifica exact situaţia şi a căuta soluţii astfel încât oamenii să nu mai sufere, cu precizarea că grupa I de muncă nu poate fi acordată tuturor salariaţilor dintr-o unitate.

Preşedintele CJD Adrian Ţuţuianu i-a cerut şefei de la Pensii să fie aplicate şi măsuri coercitive conducătorilor de la UPET şi COS Târgovişte pentru comportamentul abuziv şi dispreţuitor la adresa oamenilor, iar, dacă legea nu permite acest lucru, să se găsească soluţii, la nivel de Minister, pentru ca societăţile respective să fie obligate să le elibereze angajaţilor şi foştilor salariaţi documentele de care au nevoie.

Celelalte probleme puse pe tapet de către pensionarii dâmboviţeni au vizat: indicele de corecţie; transformarea biletelor de călătorie în tichete de masă; biletele de tratament; calcularea pensiilor ţinând cont de veniturile obţinute în baza acordului global care se utiliza înainte de 1990; preluarea arhivelor fostelor întreprinderi comuniste de către Arhivele Naţionale ale Statului pentru ca oamenii să nu mai fie purtaţi pe drumuri; actualizarea punctului de pensie; diferenţele enorme între pensii, precum şi cuantumul alocaţiei de stat pentru copii, care ar trebui să fie majorat substanţial.

rovana plumb pensionari 2

 

Adaugă un Comentariu

*