Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: COS Târgovişte ar putea absorbi Combinatul de la Câmpia Turzii. Totul depinde de ANAF!

DÂMBOVIŢA: COS Târgovişte ar putea absorbi Combinatul de la Câmpia Turzii. Totul depinde de ANAF! 

mechel-targoviste

Administratorul judiciar al combinatelor care au aparţinut grupului rus Mechel – avocatul Arin Stănescu şi Carmen Sanda – reprezentantul admin istratorului special au vorbit astăzi, la Adevărul Live, despre planul de reorganizare şi despre situaţia angajaţilor din aceste fabrici.

În februarie 2013, cele cinci combinate pe care grupul rus Mechel le deţinea în România au fost vândute pentru numai 230 de lei firmei Invest Nikarom. Ulterior, combinatele au intrat în insolvenţă.

Iată care au fost principalele declaraţii ale celor doi administratori, vizavi de COS Târgovişte:

  • Votul negativ dat de ANAF faţă de planul de reorganizare de la combinatul COS Târgovişte arată că Fiscul nu se comportă ca un creditor privat, cum ar fi legal. Când astfel de voturi sunt negative, societatea intră în faliment în locul reorganizării.
  • Intrarea în faliment ar însemna pierderea a 2.500 de locuri de muncă, deoarece aceste combinate sunt furnizoare pentru o întreagă industrie. 1.500 de locuri de muncă directe, la COS Târgovişte, şi alte 1.000 la celelalte combinate.
  • Planurile de reorganizare prevăd o fuziune prin absorbţie a combinatelor Industria Sârmei Câmpia Turzii (ISCT) şi COS Târgovişte. Mai exact, COS va absorbi ISCT. Totul depinde de votul ANAF.
  • În momentul în care se va opera fuziunea, ISCT va ieşi din insolvenţă, iar COS va rămâne în această procedură timp de trei ani.

 

Sursa: Adevărul

Adaugă un Comentariu

*