Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, mai 31, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: COS Târgovişte a scăpat de faliment! Judecătorul sindic a aprobat planul de reorganizare a activităţii

DÂMBOVIŢA: COS Târgovişte a scăpat de faliment! Judecătorul sindic a aprobat planul de reorganizare a activităţii 

mechel-targoviste

Tribunalul Dâmboviţa a aprobat astăzi, 4 februasrie, cererea creditorului principal al COS Târgovişte, de reorganizare a activităţii unităţii, în contradictoriu cu Direcţia de Finanţe Publice Dâmboviţa, care a formulat contestaţie, întrucât recuperează doar 5% din creanţa pe care Combinatul o datorează statului român. Până la urmă, judecătorul sindic a considerat că unitatea economică merită o nouă şansă. Respingerea planului de reorganizare însemna falimentul Combinatului şi trimiterea în şomaj a tuturor angajaţilor, adică 1.400 de oameni.

CITEŞTE ŞI: „COS Târgovişte, în pericol de moarte! Sindicaliştii cred că doar naţionalizarea mai salvează industria românească”

Potrivit directorului de producţie al COS Târgovişte – Aurel Diamandi, în următorii 3 ani, unitatea se va pune pe picioare, acesta fiind interesul creditorului majoritar, devenit între timp acţionar majoritar. Chiar dacă este vorba despre o firmă (Silnef Braşov) care are ca obiect de activitate recuperarea fierului vechi, Combinatul nu va fi tăiat şi dus la topit, spune directorul Diamandi. Cel puţin timp de trei ani de aici înainte! Apoi, rămâne de văzut.

Adaugă un Comentariu

*