Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, decembrie 11, 2019
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » DÂMBOVIŢA: Crescători de animale, cercetaţi penal pentru subvenţii obţinute prin fals

DÂMBOVIŢA: Crescători de animale, cercetaţi penal pentru subvenţii obţinute prin fals 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.cugetliber.ro)

Trei bărbați din Dâmboviţa, deținători ai unor exploatații agricole constituite din ovine, bovine și caprine, sunt cercetați de polițiști pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și fals în declarații. Din cercetări a reieșit că, în luna mai a anului 2014, aceștia ar fi depus cereri unice de plată pentru sectorul zootehnic prin care solicitau sprijin financiar prin intermediul APIA, declarând în fals un alt număr de animale deținute în exploatație decât cel real.

De la începutul anului și până în prezent, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au desfășurat acțiuni pentru depistarea neregulilor privind subvențiile acordate fermierilor precum și ilegalităților comise de producătorii particulari de legume și fructe proaspăte.

Au fost constatate 27 de infracțiuni și au fost aplicate 324 de sancțiuni contravenționale, dintre care 64 conform Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol. Totodată, au fost confiscate bunuri a căror valoare se ridică la aproape 60.000 de lei.

Adaugă un Comentariu

*