Știri, Muntenia-Sud, România|joi, martie 4, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Crucea Roşie Chineză ne învaţă cum să intervenim eficient în caz de dezastre

DÂMBOVIŢA: Crucea Roşie Chineză ne învaţă cum să intervenim eficient în caz de dezastre 

vizita crucea rosie china

Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa este singura din România care a reuşit să încheie un parteneriat cu Crucea Roşie Chineză. Colaborarea, veche de 15 ani, constă într-un schimb de experienţă în ceea ce priveşte activităţile social-umanitare şi de intervenţie la dezastre. În acest sens, o delegaţie chineză se află până pe 17 iunie la Târgovişte, urmând a stabili, împreună cu partea română, o serie de strategii de dezvoltare.

Astăzi, oaspeţii din China au fost primiţi de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, alături de care s-au aflat vicepreşedintele Ioan Marinescu şi secretarul judeţului – Ivan Vasile Ivanoff.

”Ca observator pot să fac afirmația că filiala din China are o experiență serioasă în intervenția la situații de dezastru, cutremure, inundații și sunt convins că experiența dumnealor va fi utilă și pentru noi. Consider, că este utilă colaborarea dintre filiala din Dâmbovița și cea din Beijing, avem ce învăța de la partea chineză și reprezintă o direcție de consolidare a legăturilor dintre cele două țări”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Vicepreşedintele Crucii Roșii Beijing, Li Na, a ținut să menționeze faptul că legătura cu filiala județeană de Cruce Roșie este unicul parteneriat pe care Beijing-ul şi respectiv China îl are cu o societate naţională de Cruce Roşie din România.

vizita crucea rosie china  1

Adaugă un Comentariu

*