Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Crucea Roşie este sprijin pentru oamenii încercaţi de soartă

DÂMBOVIŢA: Crucea Roşie este sprijin pentru oamenii încercaţi de soartă 

conferinta crucea rosie

Crucea Roşie Dâmboviţa a soluţionat favorabil, în perioada scursă de la începutul acestui an, 57 de solicitări de sprijinire a unor persoane aflate în situaţii dificile. În total, s-au acordat ajutoare financiare în sumă de 30.000 de lei (300 milioane de lei vechi). Este vorba, spune economista Organizaţiei – Mihaela Stănescu, în special de persoane care suferă de boli foarte grave, dar au existat şi cinci situaţii în care Crucea Roşie Dâmboviţa a fost alături de familii care au rămas fără locuinţe, urmare unor incendii (Vişina, Pietrari, Aninoasa şi Tătărani) şi unui eveniment rutier – TIR ieşit de pe şosea (Răzvad).

De asemenea, Crucea Roşie a sărit şi în sprijinul băieţelului de 8 ani, din Picior de Munte, victimă a unui accident rutier petrecut în data de 1 februarie. Copilul şi-a revenit miraculos după o lună de comă, însă a rămas cu o pareză pe partea stângă. Interesant este că solicitarea a venit din partea administratorului unei firme de construcţii care a amenajat, benevol, o căsuţă pentru această familie, având în vedere că cei patru membri, doi adulţi şi doi copii, locuiau ca vai de ei într-o singură cămăruţă.

Pentru Sărbătorile Pascale, Crucea Roşie Dâmboviţa a distribuit dulciuri pentru 500 de beneficiari din centrele sociale din judeţ. De asemenea, în baza acordurilor de colaborare cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, voluntarii de Cruce Roşie vor pleca, pe 25 aprilie, cu un transport cu ajutoare către Raioanele Ştefan Vodă şi Ialoveni, din Republica Moldova. Potrivit directorului Crucii Roşii Dâmboviţa – Gheorghe Popescu, pachetele vor cuprinde alimente neperisabile şi produse de igienă. Ca şi la acţiunea precedentă, din luna noiembrie 2016, s-au alăturat Crucii Roşii şi Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi câteva firme din Târgovişte.

Adaugă un Comentariu

*