Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: CSM Târgovişte este din nou campioana naţională la baschet feminin

DÂMBOVIŢA: CSM Târgovişte este din nou campioana naţională la baschet feminin 

Foto: prosport.ro

CSM Târgovişte şi ICIM Arad au început să numerele titlurile din doi în doi ani. După trofeele cucerite în 2010 şi 2012, echipa din Târgovişte a redevenit campioană la sfârşitul acestui sezon, în urma unei finale dramatice în faţa principalei sale adversare din ultimii 20 de ani.

Cu 2-1 la „general” consemnat după trei partide palpitante şi încheiate la maximum două puncte diferenţă (n.r. două jocuri au avut nevoie şi de prelungiri), CSM a intrat în meciul patru decisă să pună capăt suspansului care a fost permanent în ultimele zile. Astfel, elevele lui Dan Fleşeriu s-au desprins rapid de ICIM Arad (scor 11-5, min. 5).

Dacă în meciurile precedente, greul în tabăra formaţiei din Târgovişte l-au dus Givens şi Poole, de această dată CSM a funcţionat la capacitate maximă cu toate motoarele. Astfel, în evidenţă au mai ieşit Smith la recuperare şi Green la linia de trei puncte. Aceasta din urmă a dat recital în prima repriză, reuşind să înscrie în patru rânduri din cele 5 încercări. În partea cealaltă, absenţa lui Destiny Williams a fost mult mai evidentă decât în partida precedentă. Astfel, diferenţa a crescut constant, după primele 20 de minute Târgovişte având un avantaj mai mult decât confortabil, scor 46-30.

Partea secundă a jocului a debutat sub aceeaşi manieră, cu formaţia gazdă la comandă. CSM a ajuns la la 52-32, motiv să-şi mai tragă sufletul şi să mai reducă astfel ritmul. ICIM Arad s-a trezit din „pumni” graţie eroinei Monique Coker, cea care a reuşit să egaleze în două rânduri Târgovişte în ultima secundă în meciurile precedente şi să le trimită în prelungiri.

Americanca a luat jocul pe cont propriu şi cu şapte puncte consecutive înscrise pentru propria echipă a redus diferenţa la 49-58 în minutul 29. Fără să fi avut o evoluţie pe măsura aşteptărilor, campioana en-titre a revenit în joc. Dacă primele trei sferturi au început sub nota de dominare a CSM-ului, startul ultimelor 10 minute a aparţinut Aradului, care a prins aripi şi s-a apropiat la cinci puncte (scor 61-56).

Suspansul, absent vreme de 30 de minute, a reaprins disputa Târgovişte – Arad. Însă numai pentru câteva momente. Fleşeriu a trimis-o în teren pentru a aduce un suflu nou alături de Givens şi Coker, iar mutarea s-a dovedit a fi câştigătoare. CSM a reuşit să menţină o diferenţă de 8-10 puncte până în final, când s-a impus cu 70-62.

Aşadar, Târgovişte şi-a recâştigat trofeul pierdut anul trecut. Şi mai interesant, noua campioană a obţinut titlul după ce a terminat sezonul regulat pe locul 3.

Sursa: prosport.ro

Adaugă un Comentariu

*