Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Dansul popular a fost pentru o zi rege în oraşul Găeşti

DÂMBOVIŢA: Dansul popular a fost pentru o zi rege în oraşul Găeşti 

cununa sanzienelor 1

Festivalul Naţional Concurs de Dans „Cununa Sânzienilor”, organizat de asociaţia folclorică cu acelaşi nume, în parteneriat cu Grupurile de Acţiune Locală din Dâmboviţa, Clubul Copiilor Găeşti, Casa de Cultură şi Primăria oraşului Găeşti, a fost un adevărat succes.

Pe scena amenajată în Parcul Central din Găeşti au evoluat 450 de dansatori din şapte judeţe ale ţării: Dolj, Călăraşi, Argeş, Prahova, Vrancea, Buzău şi Dâmboviţa. Deschiderea Festivalului a revenit gazdelor, Ansamblului Folcloric „Sânzienele” din Găeşti. Juriul a avut o sarcină grea, aceea de a alege pe cei mai buni dintre cei buni. Toate formaţiile şi ansamblurile artistice aflate în concurs au dat dovadă de originalitate, calitate şi dinamism.

Publicul găeştean a fost încântat de ţinuta artistică, originalitatea costumelor populare şi talentul artiştilor dansatori. Meritul organizării acestei prime ediţii a Festivalului „Cununa Sânzienelor” a aparţinut artistului coregraf profesor Nicolae Ene – preşedintele Asociaţiei „Cununa Sânzienilor” din Găeşti.

Adaugă un Comentariu

*