Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 2, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Daruri pentru familiile nevoiaşe, la iniţiativa parohiilor din judeţ

DÂMBOVIŢA: Daruri pentru familiile nevoiaşe, la iniţiativa parohiilor din judeţ 

daruri-biserica-valea-caselor

100 de familii nevoiaşe din comuna Valea Mare, judeţul Dâmboviţa, au primit daruri cu ocazia Crăciunului, urmare unei acţiuni umanitare întreprinse de preotul Constantin Adrian, de la Parohia Valea Caselor. Astfel, din donaţiile enoriaşilor şi cu sprijinul generos al supermarketului Profi, au fost cumpărate alimente şi dulciuri, în valoare de aproximativ 6.000 de lei. În următoarele zile, se va organiza la biserică un concert de colinde, la finalul căruia 100 de copii din parohie vor primi cadouri.

Cu o zi înainte, joi – 15 decembrie, preoţii şi enoriaşii din Vârfuri, Moţăieni II şi Vulcana Băi au dus produse alimentare şi obiecte igienico-sanitare la Centrul Social „Floarea Speranţei” din Pucioasa, ca sprijin pentru buna desfășurare a activităților cotidiene de aici.

Luni, 12 decembrie, Protoieria Târgoviște Sud, cu ajutorul Direcției Generale a Finanțelor Publice-București, prin bunăvoința directorului Sorin Cristian Giuvelea, a acordat ajutoare, constând în îmbrăcăminte și alimente, pentru 50 de familii din Răţoaia și pentru copiii cu dizabilităţi aflaţi în Centrul de zi „Floare de colț” din Târgoviște, în valoare de 10.000 de lei.

daruri-biserica-ratoaia

În paralel cu acţiunile umanitare, în parohiile din judeţul Dâmboviţa sunt organizate periodic activităţi misionar-educaţionale, în cadrul parteneriatului încheiat între biserică şi şcoală.

Luni, 12 decembrie, s-au desfăşurat astfel de acţiuni la Biserica Sf. Ier. Nifon din Târgovişte şi la Parohia Moreni II. Au fost oferite daruri copiilor din clasele I-IV de la Şcoala „Smaranda Gheorghiu” din Târgovişte şi colindătorilor de la Colegiul Naţional „I.L. caragiale” din Moreni.

Marţi, 13 decembrie, Parohia Schimbarea la Față și Capela Spitalului din Moreni au dăruit dulciuri copiilor de la Grădinița nr. 1 din Moreni, în cadrul unui program muzical-artistic.

Vineri, 16 decembrie, în sala de festivități a Liceului Teoretic I.C. Vissarion din Titu, s-a desfășurat manifestarea cultural-educațională „Mitropolitul Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești”. Au fost prezentate referate tematice, iar Parintele Stan Nicolae Radu, profesor de Religie, a prezentat concluziile întâlnirii, în final, fiindu-le oferit celor prezenți un concert de colinde susținut de corul liceului și de studenți ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia.

colinde-titu

Adaugă un Comentariu

*