Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 19, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Datinile şi tradiţiile populare sunt puse în valoare în comuna Gura Ocniţei

DÂMBOVIŢA: Datinile şi tradiţiile populare sunt puse în valoare în comuna Gura Ocniţei 

mos nicolae gura ocnitei 1

Ziua de Sfântul Nicolae a fost una plină pentru locuitorii comunei Gura Ocniţei, de la mic la mare. Peste 300 de oameni au participat la slujba oficiată la biserica din satul de centru. După sfânta liturghie, credincioşii au fost invitaţi la o agapă creştinească, aşa cum se obişnuieşte când se sărbătoreşte hramul bisericii.

hram gura ocnitei

Vineri – 4 decembrie, Moş Nicolae, prin grija Primăriei, a adus daruri tuturor copiilor din comună. Peste 600 de pachete au fost împărţite în grădiniţe şi şcoli. Moşul a fost întruchipat cu talent de artistul plastic Ovidiu Dumitrescu.

Şirul manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă nu se opreşte aici. Duminică, 20 decembrie, corul elevilor din Gura Ocniţei, condus de un tânăr din comună, student la Teologie, va participa la un spectacol de colinde organizat la Moroeni.

mos nicolae gura ocnitei 2

„Pe 23 decembrie, Moş Crăciun va veni cu tolba plină de cadouri pentru toţi copiii din comună. Tot atunci, la Căminul Cultural din Gura Ocniţei, se va desfăşura un excepţional spectacol de datini şi tradiţii de Crăciun, după care toţi participanţii vor porni în cete colindul românesc în cele patru sate ale localităţii noastre. De asemenea, vom împodobi în fiecare sat câte un brad pentru a colora şi însufleţi aceste zile unice de sărbătoare”, ne-a precizat Sorin Ioniţă – primarul comunei Gura Ocniţei.

mos nicolae gura ocnitei 3

Adaugă un Comentariu

*