Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: De frica amenzilor, şoferii târgovişteni se disciplinează!

DÂMBOVIŢA: De frica amenzilor, şoferii târgovişteni se disciplinează! 

parcare targoviste, inainte si dupa

Şoferii târgovişteni pot să respecte regulile de circulaţie doar atunci când sunt ameninţaţi cu amenda? Se pare că da, iar primele exemple în acest sens au apărut deja.

În urmă cu câteva zile, conducătorii auto au fost avertizaţi, în scris şi verbal, că trebuie să se conformeze legislaţiei şi să-şi oprească sau staţioneze vehiculele lângă şi în paralel cu marginea părţii carosabile, pe un singur rând, dacă printr-un alt mijloc de semnalizare nu se dispune altfel. În caz contrar, riscă să fie amendaţi! Şi s-au aplicat şi câteva sancţiuni, chiar şi unor „oameni ai legii” care îşi lăsaseră maşinile pe aiurea, într-un total dispreţ faţă de lege.

Potrivit informaţiilor furnizate de către Poliţia Locală Târgovişte, pe Bulevardul IC Brătianu – vizavi de Metro şi pe Bulevardul Independenţei – în zona Caraiman, şoferii s-au conformat şi acum îşi parchează autoturismele regulamentar.

Astăzi, poliţiştii locali vin cu o nouă solicitare, de tada aceasta către şoferii-părinţi: să nu mai staţioneze pentru a-şi conduce copiii la şcoală. Sunt mari probleme la Şcolile 1,2 şi 5 (Coresi) din municipiu.

„Recomandăm directorilor instituțiilor de învățământ să ia măsuri (împreună cu cadrele didactice) și să întâmpine copiii la porțile școlilor. Astfel, nu vor mai permite părinților să intre în sălile de clasă, iar aceștia nu vor mai staționa cu autoturismele și nu vor mai încurca traficul rutier”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Târgovişte.

Având în vedere că, de anul acesta, conducerea acestei instituţii a decis că mijloacele mass-media pot fi un bun partener în demersul pentru aplicarea legislaţiei, facem publică întrebarea unor cititori ai ziarului nostru, în speranţa că-şi va găsi curând o rezolvare: Când îi veţi disciplina pe „şmecherii” care, seară de seară, îngreunează circulaţia în zona Toscany, lăsându-şi maşinile chiar în intersecţie sau „dublându-le” pe cele parcate regulamentar?

Răspuns la DÂMBOVIŢA: De frica amenzilor, şoferii târgovişteni se disciplinează!

  1. ligriv

    intrebare cand se vor lua masuri siimpotriva soferilor care parcheaza aiurea in parcarea din strada neagoe basarab. uneori cate o soferita blocheaza si dou locuri de parcare. la fel cu locurile pentru handicapati dinpiata 1 mai si de la toate supermarketurile. asteptam masuri.

     

Adaugă un Comentariu

*