Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 18, 2018
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: De la şantaj, la ameninţare! Preşedintele CJ sesizează autorităţile statului

DÂMBOVIŢA: De la şantaj, la ameninţare! Preşedintele CJ sesizează autorităţile statului 

consiliul judetean dambovita

Runda a treia a şedinţei Consiliului Judeţean Dâmboviţa nu a debutat sub auspicii foarte bune nici în această dimineaţă. Preşedintele Adrian Ţuţuianu a anunţat public că va sesiza autorităţile statului, întrucât un consilier local a trecut la ameninţări la adresa colegilor.

„Dacă vreţi să vă jucaţi, e foarte bine. Credeam că toată lumea a înţeles ceva din ce se întâmple în ţara asta. Este un domn consilier care îşi permite să-i sune pe consilierii care n-au votat cu ACL şi să-i ameninţe. După şedinţă, sesizez autorităţile. Să îndrăznească să mai dea un telefon cuiva!”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Blocajul din Consiliul Judeţean Dâmboviţa a pornit de la rectificarea bugetară. Sunt de împărţit 3,4 milioane de lei către 89 de primării, ceea ce înseamnă o medie de 39.000 de lei, dacă nu se ţine cont de banii repartizaţi anterior, punctual, pentru anumite proiecte.

Preşedintele Consiliului Judeţean a venit cu o propunere de deblocare a situaţiei, astfel încât fondurile să ajungă cât mai repede la primăriile din judeţ.

„Vă propun să luăm din banii pentru drumuri, 5 miliarde de lei, pe care să-i repartizăm pentru echilibrarea bugetelor Consiliilor Locale, suplimentar. Al doilea lucru, este de a fi de acord ca acolo unde sunt asocieri şi s-au făcut lucrări, banii care rezultă din economiile din achiziţii publice să îi dăm pentru localităţile pe care le indicaţi dumneavoastră. Este un compromis care respectă legea, arată dorinţă de negociere şi bun simţ din partea mea”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Toate acestea fiind spuse, s-a intrat în… pauză de consultări. Consilierii ACL au decis în final să se continue şedinţa, însă proiectele de hotărâre privind rectificarea bugetară se va produce într-o altă şedinţă, fiind retrase de pe ordinea de zi, ca urmare a faptului că Dreapta nu a avut un puct de vedere legat de propunerile preşedintelui, fiind… luată prin surprindere.

„Propunem să continuăm şedinţa. În legătură cu rectificarea bugetară, vom aduce amendamente la proiectele actuale, iar suma pe care o propuneţi va fi obiectul unei alte hotărâri de consiliu, fiindcă ne-aţi luat prin surprindere”, a explicat Jean Popescu.

Adaugă un Comentariu

*