Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 25, 2018
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: De la vis la realitate! Comuna Bărbuleţu va avea reţea de apă potabilă

DÂMBOVIŢA: De la vis la realitate! Comuna Bărbuleţu va avea reţea de apă potabilă 

lucrari apa barbuletu 3

În comuna Bărbuleţu din judeţul Dâmboviţa au demarat lucrările pentru construcţia reţelei de apă potabilă. Este probabil cea mai grea investiţie care se realizează în judeţ, având în vedere că puţurile sunt amplasate peste dealuri şi păduri, tocmai în Malu cu Flori. Despre un astfel de proiect se vorbeşte de zeci de ani, de pe vremea când Bărbuleţu, Pietrari şi Râu Alb formau o singură comună, însă abia acum s-au făcut primii paşi pentru materializarea acestei investiţii extrem de importantă pentru locuitorii din zonă.

Potrivit primarului de la Bărbuleţu – Marian Alexe, în acest moment se execută reţeaua de aducţiune, în lungime de 6,2 km, care va deservi toate cele trei comune, urmând ca investiţia să continue şi în viitor, fiind vorba despre lucrări de anvergură. Numai pentru alimentarea cu apă a comunei Bărbuleţu este nevoie de 13,3 milioane de lei, din care s-au decontat 1,7 milioane de lei în 2014 şi s-au alocat anul acesta 250.000 de lei. Stadiul fizic de realizare a ajuns la 12,5%.

Gândind în viitor, edilul de la Bărbuleţu a întocmit deja şi proiecte pentru modernizarea drumului de legătură cu Malu cu Flori şi pentru a uni comuna cu Pucheni.

„Sunt două investiţii pe AFIR. Acest drum care înseamnă legătura între DC 26 şi comuna Malu cu Flori, plus legătura între Bărbuleţu şi Pucheni. Sunt proiecte de câte 1 milion de euro, plus 1 milion de euro pentru drumurile agricole. Sper că vom scăpa de tot noroiul din comună”, explică Marian Alexe.

lucrari apa barbuletu 1 lucrari apa barbuletu 2 lucrari apa barbuletu 4

Adaugă un Comentariu

*