Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 18, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: De Sfânta Marie Mare, autorităţile judeţului au mers în mijlocul oamenilor

DÂMBOVIŢA: De Sfânta Marie Mare, autorităţile judeţului au mers în mijlocul oamenilor 

potlogi 5

Bucşani, Răcari, Corneşti, Potlogi sunt câteva dintre localităţile care au îmbrăcat astăzi, de Sfânta Marie Mare, hainele de sărbătoare! Preşedintele Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Ioan Marinescu, deputaţii Ionuţ Săvoiu şi Georgică Dumitru şi mai mulţi directori de instituţii deconcentrate au făcut un periplu prin aceste epicentre ale petrecerii şi bunei dispoziţii.

Suita de manifestări de la Răcari, la care au participat şi prefectul judeţului – Victor Sanda, senatorul Leonardo Badea, deputatul Iulian Vladu şi mai mulţi lideri PNL, a debutat cu un ceremonial religios şi depunere de coroane la monumentul eroilor, după care oaspeţii au fost invitaţi de primarul Marius Caraveţeanu să participe la şedinţa solemnă a Consiliului Local, desfăşurată în sala de festivităţi a Liceului, sub egida „Evocare Ion Ghica”.

La Corneşti, reprezentanţii administraţiei judeţene şi parlamentarii au vizitat târgul anual.

Apoi, s-a mers în cealaltă parte a judeţului, la Potlogi, unde anul acesta s-au sărbătorit 300 de ani de la moartea domnitorului Constantin Brâncoveanu. Cu această ocazie, autorităţile locale au dezvelit în centrul comunei un impresionant bust al marelui voievod, realizat de artistul Olimpiu Eli Petre. A urmat inaugurarea centrului de informare turistică, după care reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene au dat startul la distracţie. De precizat că la Potlogi s-a aflat şi o delegaţie a românilor din Ucraina, ca urmare a unui parteneriat cu Asociaţia „La noi acasă”.

Maratonul s-a încheiat, pe înserat, la Bucşani, unde, în Parcul Dalles, s-a desfăşurat un spectacol muzical-artistic.

racari 1 racari 2 cornesti 1 potlogi 2 potlogi 3

Expoziţie de pictură în cadrul centrului de informare turistică din Potlogi

Expoziţie de pictură în cadrul centrului de informare turistică din Potlogi

Delegaţia românilor din Ucraina

Delegaţia românilor din Ucraina

Adaugă un Comentariu

*