Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Decizie istorică! Consiliul Judeţean va propune către ARR retragerea unor licenţe de transport călători

DÂMBOVIŢA: Decizie istorică! Consiliul Judeţean va propune către ARR retragerea unor licenţe de transport călători 

Proiectul de hotărâre a trecut cu votul consilierilor PSD şi al unora dintre independenţi

Consilierii judeţeni dâmboviţeni au aprobat, în şedinţa din această după-amiază, proiectul de hotărâre privind propunerea de retragere a trei licenţe de transport public de călători. Firmele vizate sunt Grup Atyc, pentru două trasee, respectiv Târgovişte – Moreni şi Târgovişte – Moroeni, şi Girueta Tour, pentru traseul Găeşti – Răscăieţi.

Asta nu înseamnă că cei doi transportatori nu vor mai opera pe rutele în cauză începând de mâine. Conform procedurii impusă prin lege, Consiliul Judeţean va înainta propunerile respective către Autoritatea Rutieră Română, instituţia competentă să retragă efectiv licenţele. Totodată, cele două firme vor avea şi posibilitatea contestării în instanţă a deciziei Consiliului Judeţean, iar un astfel de proces poate dura multă vreme.

De precizat că hotărârea a fost adoptată cu votul aleşilor PSD şi al unora dintre independenţi. Consilierii PNL fie au votat împotrivă (Jean Popescu, Petre Marin, Gabriel Grozavu, Adrian Mocanu, Claudiu Vasile, Maria Cristea, Dragoş Paraschiv şi Niţoi Ovidiu), fie s-au abţinut (Ion Neli, Sorin Ion, Teodor Buta, Niculae Vlădescu). De asemenea, s-a abţinut la vot Florin Antoniu – consilier independent.

Consilierii PNL, fie s-au abţinut, fie au votat împotrivă

Consilierii PNL, fie s-au abţinut, fie au votat împotrivă

Patronul SC Grup Atyc SRL – Cătălin Grigore a încercat o explicaţie în faţa aleşilor judeţeni, cu privire la acuzele aduse, însă nu a fost convingător. Ba, chiar a fost pus la punct de preşedintele CJD – Adrian Ţuţuianu.

„Tu crezi că noi suntem bătaia ta de joc? Tu crezi că oamenii pot fi la neşfârşit bătaia ta de joc? Te-am ascultat la fiecare şedinţă. M-am săturat! Cred că ar trebui să disciplinezi activitatea firmei, că altfel vei pierde toate licenţele. Ţi-am mai spus şi acum ţi-o repet, vei avea necazuri mai mari decât crezi tu că ai astăzi”, a declarat şeful judeţului.

După ce aleşii şi-au exprimat votul, fiecare cum a crezut de cuviinţă, Adrian Ţuţuianu a anunţat că la următoarea şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care va avea loc în prima jumătate a lunii octombrie, pe ordinea de zi se vor regăsi noi propuneri pentru retragerea unor licenţe de traseu, vizaţi fiind alţi operatori de transport.

A mai vorbit Ţuţuianu despre numeroasele semnale cu privire la încălcarea legislaţiei, inclusiv cea fiscală, de către operatorii de transport. S-a vehiculat suma de 900 de lei care se strânge de pe fiecare traseu în parte prin evaziune fiscală. În acest sens, la vizita în judeţul Dâmboviţa, ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a cerut instituţiilor cu atribuţii de control în domeniul transportului de persoane să intre în forţă peste cei care nu respectă legea.

Cătălin Grigore - patronul Grup Atyc nu a reuşit să convingă cu explicaţiile date

Cătălin Grigore – patronul Grup Atyc nu a reuşit să convingă cu explicaţiile date

Adaugă un Comentariu

*