Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Decizie istorică la Târgovişte! Bişniţarii sunt scoşi din Piaţa 1 Mai. VIDEO!

DÂMBOVIŢA: Decizie istorică la Târgovişte! Bişniţarii sunt scoşi din Piaţa 1 Mai. VIDEO! 

gabriel boriga 1

Gabriel Boriga, tânărul edil al municipiului Târgovişte, va intra cu siguranţă în istoria oraşului ca fiind primarul care a avut curajul să demoleze inesteticile garaje şi să-i scoată pe bişniţari din Piaţa 1 Mai.

Astăzi, administraţia locală a demarat lucrările de sistematizare a zonei 1 Mai, pornind cu desfiinţarea boxelor pentru aşa-zisul comerţ ango. Se vor crea aici 200 de locuri de parcare, moderne şi monitorizate video. De asemenea, traficul va fi descongestionat, întrucât să vor amenaja două sensuri de circulaţie între Bulevardul Independenţei şi Locotenent Stancu Ion. În plus, spune primarul Boriga, va fi loc şi pentru spaţii verzi.

„Tot ceea ce facem, facem pentru a moderniza oraşul, pentru a moderniza zona Pieţei 1 Mai. Vor dispărea samsarii şi bişniţarii, urmând să rămână doar producătorii agricoli. Nu este o decizie luată ăntr-o noapte. Municipalitatea a iniţiat acest proiect din 8 februarie 2013, atunci când s-a emis certificatul de urbanism. Pe 26 martie 2013, s-a eliberat autorizaţia de construcţie, iar pe 26 mai 2014 fiecare comerciant din zonă a primit această somaţie”, a explicat primarul Gabriel Boriga.

VIDEO – Gabriel Boriga explică investiţia din Piaţa 1 Mai

Investiţia demarată în Piaţa 1 Mai va costa municipalitatea aproximativ 1,5 miliarde de lei vechi şi va fi definitivată în 20 de zile de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor. Pe 4 aprilie, se vor deschide ofertele pentru desemnarea constructorului şi dacă nu vor apărea contestaţii, de Paşti, ne vom face cumpărăturile în Piaţa 1 Mai într-un cadru mult mai civilizat.

Pentru angrosiştii dislocaţi astăzi, administraţia locală a amenajat spaţii speciale în zona Obor (Baza de Agrement), însă aceştia, cel puţin deocamdată, refuză să meargă acolo. Sunt însă şi câţiva care au înţeles situaţia şi au licitat deja pentru a închiria boxele cele mai bune de la peroferia oraşului, acolounde se doreşte crearea unei pieţe de angro. Ceilalţi s-au refugiat astăzi în spatele sectorului lactate din Piaţa 1 Mai, însă, declară edilul, nu are rost să se joace de-a şoarecele cu pisica cu municipalitatea fiindcă tot vor pierde.

gabriel boriga 2

3 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Decizie istorică la Târgovişte! Bişniţarii sunt scoşi din Piaţa 1 Mai. VIDEO!

 1. laurentiu G-Ocnitei

  buna treaba dl boriga afara cu samsarii si cu bisnitari{TIGANIIIIIIIII)din piata 1Mai

  buna treaba dl Boriga afara cu samsarii si bisnitarii(tiganii) din piata 1 Mai

  ]

   
 2. Florin

  inca odata domnul primar isi face datoria exact asa cum trebuie.felicitari!

   
 3. ioan

  In sfarsit am scapat de samsarii din piata! Bravo domnule Primar! Multumim ca ati desfiintat palcurile de interlopi de acolo.

   

Adaugă un Comentariu

*