Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Demers parlamentar pentru dotarea localităţilor cu microbuze şcolare!

DÂMBOVIŢA: Demers parlamentar pentru dotarea localităţilor cu microbuze şcolare! 

oana vladuca microbuze scolare

Oana Vlăducă, deputat PSD de Dâmboviţa, a adresat săptămâna aceasta o întrebare ministrului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Paul Stănescu, cu privire la dotarea localităţilor cu microbuze şcolare. Demersul vine în contextul în care există 43 de solicitări din partea primăriilor din judeţul Dâmboviţa rămase nesoluţionate şi nu se ştie când va fi reluat acest program guvernamental.

„În perioada 2014-2015, județul Dâmbovița a fost un beneficiar important al Programului privind dotarea unităților administrativ-teritoriale cu microbuze școlare, în mediul urban și rural, în conformitate cu OUG nr. 17/2014 pentru modificarea și completarea OUG 115/2011.

Sprijinul guvernamental în acest sens a fost esențial pentru îmbunătățirea actului de educație, iar programul a fost considerat un succes, ca răspuns al unei nevoi reale a unităților administrativ-teritoriale, mai ales în mediul rural.

Există, totuși, în continuare, solicitări (cel puțin 43) din partea mai multor localități din județul Dâmbovița pentru microbuze școlare, cele mai multe fiind necesare transportului elevilor care locuiesc în sate îndepărtate de unitățile școlare la care sunt arondați.

Față de această situație reală, vă rog, domnule ministru, să precizați care este situația actuală a programului de finanțare a infrastructurii școlare prin dotarea cu microbuze și dacă el va fi reluat în perioada următoare”, se arată în textul întrebării pe care a adresat-o deputata oana Vlăducă ministrului Paul Stănescu.

Adaugă un Comentariu

*