Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 7, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Deputata Carmen Holban, apel către femei să-şi facă gratuit testul Papanicolau!

DÂMBOVIŢA: Deputata Carmen Holban, apel către femei să-şi facă gratuit testul Papanicolau! 

carmen holban

Deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban, membră în Comisia pentru Sănătate şi Familie, este în permanenţă preocupată de sănătatea cetăţenilor, de urmărirea procesului medico-sanitar din judeţul Dâmboviţa, de informarea oamenilor cu privire la drepturile pe care le au, de modul cum sunt implementate măsurile în acest domeniu.

Carmen Holban informează femeile din judeţ că pot beneficia în sistem de gratuitate de efectuarea testului Babeş-Papanicolau. Acest program se adresează femeilor cu vârste cuprinse între 25-64 de ani. Testul se realizează rapid şi are rolul de a depista în timp util cancerul de col uterin.

„Este una dintre marile probleme cu care ne confruntăm. În fiecare an, în România, peste 4.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin. Jumătate dintre ele îşi pierd viaţa din cauza acestei boli, care, din păcate, este depistată în stadii avansate. Acest fapt se datorează lipsei de educaţie, de prevenţie. Populaţia nu merge la medic, nu efectuează analizele corespunzătoare. Cu cât depistăm mai repede acest tip de cancer, cu atât putem trăi mai mult.

Rog toate femeile să meargă să-şi facă analizele medicale necesare, să participe la acest program gratuit pentru care au fost alocaţi foarte mulţi bani şi au fost mobilizaţi medici specialişti ginecologi şi medici de familie, care pot realiza recoltări pentru testul Papanicolau”, a explicat Carmen Holban.

Pentru a efectua gratuit testul Papanicolau, trebuie să vă adresaţi medicului de familie, cei mai mulţi dintre aceştia fiind înscrişi în program, sau unui medic specialist ginecolog, în special celor din Policlinica Spitalului Judeţean.

Adaugă un Comentariu

*