Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Deputata Carmen Holban, apel către primari şi şefii de instituţii!

DÂMBOVIŢA: Deputata Carmen Holban, apel către primari şi şefii de instituţii! 

carmen holban - deputat PSD de Dâmboviţa

Demersurile parlamentarilor PSD de Dâmboviţa şi-au găsit rezolvare la nivelul ministerelor şi al Guvernului, spune deputata Carmen Holban, care a făcut public apel la primari şi şefii de instituţii deconcentrate, să-i aducă la cunoştinţă problemele cu care se confruntă în procesul de aplicare a actelor normative, astfel încât să poată iniţia, din postura pe care o ocupă, schimbările necesare.

Membră în Comisia pentru Sănătate şi Familie, Carmen Holban a reuşit spre exemplu, printr-o interpelare adresată ministrului Sănătăţii, să determine modificarea legii medicamentelor compensate în procent de 90%, astfel încât pensionarii să nu mai fie obligaţi să restituie diferite sume de bani Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Concret, aceştia dădeau o declaraţie pe proprie răspundere în faţa medicului, din care să reiasă că nu obţin venituri mai mari de 700 de lei. Oamenii, ştiind că au pensii sub această sumă, credeau că nu vor avea probleme dacă beneficiază de medicamente compensate 90%. Numai că nu au luat în calcul că nesemnificativa dobândă obţinută pentru banii de înmormântare puşi la bancă este tot un venit şi îi elimină din categoria celor ce au dreptul la medicamente compensate 90%, dacă, cumulat cu pensia, suma trecea de 700 de lei. În acest mod, s-a ajuns în situaţia ca oamenii să fie puşi să plătească bani frumoşi pentru medicamentele consumate!

Urmare demersurilor deputatei PSD de Dâmboviţa Carmen Holban, legea a fost schimbată, în sensul că pensionarii beneficiază, din 4 iulie 2017, de compensare 90% dacă pensia este de până la 900 de lei, fiind majorat între timp şi cuantumul maxim, indiferent dacă realizează sau nu şi alte venituri. De asemenea, oamenii nu vor mai fi nevoiţi să dea o declaraţie pe proprie răspundere, fiind suficientă o copie a talonului de pensie. Pe scurt, românii care au pensii sub 900 de lei obţin medicamentele din lista compensatelor 90% chiar dacă au, spre exemplu, puşi în bancă banii de înmormântare şi li se plăteşte o dobândă mai mare sau mai mică!

Adaugă un Comentariu

*