Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, decembrie 11, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIȚA: Deputata Carmen Holban, interpelare în sprijinul Spitalului Județean

DÂMBOVIȚA: Deputata Carmen Holban, interpelare în sprijinul Spitalului Județean 

carmen holban 2

Printr-o interpelare adresată ministrului Sănătății, Florian Bodog, deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban a solicitat ca Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște să fie dotat cu echipamente de ultimă generație, care să contribuie la creșterea calității actului medical, conform cu Stategia Națională de Sănătate asumată de Guvern.

În urmă cu patru luni, conducerea unității a înaintat la ministerul de resort o cerere în vederea alocării fondurilor necesare pentru achiziționarea mai multor echipamente, după cum urmează:
– ANGIOGRAF. Pacientul cu boli cardiovasculare nu va mai trebui să fie programat în clinicile din București sau alte orașe, programări care se fac cu multă dificultate.
– ECOCARDIOGRAF TRANSTORACIC MOBIL.
– SERINGI AUTOMATE.
– APARAT ENDOSCOPIC OLYMPUS OPTERA. Ajută la confirmarea unui diagnostic corect și pe de altă parte la efectuarea activităților terapeutice specifice pacienților cu hemoragii digestive superioare și interioare.

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște este cea mai mare unitate sanitară din județ, cu un număr de 1767 paturi, cu 16 linii de gardă în specialități clinice, 2 linii de gardă în specialități paraclinice, cu o linie de gardă continuă în secția ATI.

Adaugă un Comentariu

*