Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, decembrie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Deputatul Corneliu Ştefan cere fonduri pentru stoparea eroziunii de la Crovu

DÂMBOVIŢA: Deputatul Corneliu Ştefan cere fonduri pentru stoparea eroziunii de la Crovu 

cornel stefan terenuri odobesti

Corneliu Ştefan, deputat PSD de Dâmboviţa, a adus, săptămâna aceasta, în atenţia ministrului Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, situaţia cu care se confruntă, de mai mulţi ani, locuitorii comunei Odobeşti, care sunt nevoiţi să se uite neputincioşi cum râul Argeş le „mănâncă” pur şi simplu terenurile agricole, în zona satului Crovu, lăsându-i fără principala lor sursă de trai. Mai mult, oamenii sunt obligaţi şi să achite în continuare impozit pentru aceste suprafeţe, fiindcă în acte ele există! Totul se întâmplă din cauza faptului că lipsesc amenajările hidrotehnice.

„Doamnă ministru,

Peste 40 de hectare de teren arabil din zona Crovu, hotar cu comuna Corbii Mari, au dispărut înghiţite de ape, fiind transformate în mâl aluvionar. Autorităţile locale au iniţiat numeroase demersuri pe lângă factorii de decizie, solicitând să se aloce fonduri pentru regularizarea râului Argeş în acest perimetru de risc.

La faţa locului, s-au deplasat, în ultimii ani, numeroase echipe de la Ministerul Apelor şi Pădurilor şi de la Administraţia Naţională „Apele Române”. În 2014, a venit la Odobeşti chiar şi ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură de la acea vreme, doamna Doina Pană. Toată lumea a constatat necesitatea realizării unor lucrări hidrotehnice în zonă, dar, până acum, nu s-a întâmplat nimic, astfel că oamenii nu-şi mai pot folosi terenurile agricole pentru care sunt nevoiţi însă să plătească impozit, fiindcă, în aceste, ele există!

Doamnă ministru,

Având în vedere situaţia prezentată, vă solicit să analizaţi posibilitatea alocării de fonduri pentru oprirea fenomenului de eroziune a malurilor râului Argeş în zona Crovu-Odobeşti şi salvarea terenurilor agricole ale oamenilor”, se arată în textul interpelării pe care deputatul Corneliu Ştefa a adresat-o, în data de 29 mai 2017, ministrei Adriana Petcu.

Adaugă un Comentariu

*