Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 18, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Deputatul Corneliu Ştefan, demers pentru înfiinţarea unei subunităţi de pompieri în munte

DÂMBOVIŢA: Deputatul Corneliu Ştefan, demers pentru înfiinţarea unei subunităţi de pompieri în munte 

corneliu stefan, padina-pestera

Corneliu Ştefan – deputat PSD de Dâmboviţa a adresat, săptămâna aceasta, o interpelare ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, ca prim demers în vederea înfiinţării unei subunităţi de pompieri în zona montană Padina-Peştera, care s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani şi urmează să devină, în viitorul apropiat, staţiune turistică de interes naţional. Există aici obiective care atrag mii de vizitatori anual, indiferent de anotimp, iar cele mai apropiate subunităţi de pompieri sunt la Sinaia, Fieni şi Pucioasa, adică la zeci de kilometri depărtae, ceea ce îngreunează acţiunea de intervenţie în caz de incendiu.

„În perimetrul Padina-Peştera, există hoteluri, pensiuni şi cabane turistice elegante. În plus, pe perioada verii, sute de turişti preferă să-şi petreacă vacanţa la cort, în spaţiile de campare. În viitorul apropiat, platoul Padina-Peştera va fi transformat în staţiune turistică de interes naţional. Vor fi amenajate pârtii de ski, telescaun, baze sportive etc.

În acest context, consider că este imperios necesar să se înfiinţeze în zona turistică Padina-Peştera o subunitate de pompieri, care să dispună şi de un echipaj SMURD. Numărul mare de oameni care vin la munte şi dezvoltarea bazei de cazare şi odihnă reprezintă un lucru bun, dar apar şi multe riscuri cu privire la producerea de incendii şi accidente grave.

Doamnă ministru,

Raportat la aspectele prezentate, vă rog să aveţi în vedere înfiinţarea unei subunităţi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cu sediul în zona montană Padina-Peştera. Precizez că funcţionează aici, cu eficienţă, puncte de lucru ale Poliţiei şi Jandarmeriei, iar apariţia unei structuri ISU ar completa echipele de intervenţii în Munţii Bucegi”, se arată în textul interpelării pe care deputatul Corneliu Ştefan a adresat-o ministrului Carmen Daniela Dan.

Adaugă un Comentariu

*