Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Deputatul Corneliu Ştefan solicită finanţare pentru staţiunea Padina-Peştera-Moroeni

DÂMBOVIŢA: Deputatul Corneliu Ştefan solicită finanţare pentru staţiunea Padina-Peştera-Moroeni 

corneliu stefan, padina-pestera

Aşteptăm de 20 de ani ca zona Padina-Peştera din Bucegii dâmboviţeni să fie pusă în valoare, să devină staţiune turistică de interes naţional. Toate demersurile de până acum ale autorităţilor judeţene au rămas fără ecou, nu s-au putut materializa, în lipsa unei implicări de la nivel guvernamental.

Deputatul PSD Corneliu Ştefan a adresat, săptămâna trecută, o interpelare pe această temă actualului ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre. Tânărul demnitar dâmboviţean i-a solicitat să reanalizeze priorităţile din Legea Superschi în Carpaţi şi să identifice cauzele care au dus la ocolirea de la finanţare a proiectului din zona Padina-Peştera.

CITEŞTE ŞI: Cum se va construi în zona montană Padina-Peştera şi unde se va putea campa

Corneliu Ştefan aduce la cunoştinţa factorilor de decizie din Ministerul Turismului că, în perimetrul montan dâmboviţean, la 1.500 – 1.600 metri altitudine, se pot dezvolta capacităţi de odihnă şi cazare în hoteluri şi pensiuni (aproximativ 5.000 de locuri) şi pot fi create peste 2.000 de locuri de muncă. Proiectul mai cuprinde amenajarea unor pârtii de schi şi trasee de schi fond.

„În ciuda faptului că studiile au identificat zona Peştera ca fiind una cu potenţial de zăpadă naturală din noiembrie şi până la începutul lunii mai, fapt care a determinat încadrarea ca primă prioritate în Programul Naţional de Dezvoltare a Turismului Montan Superschi în Carpaţi, până acum nu a existat nicio finanţare guvernamentală.

De 14 ani, diferite guverne şi majorităţi parlamentare au modificat această lege şi au adaugat alte şi alte zone la finanţare, fapt care a dus la apariţia unor pârtii de schi acolo unde nu există suficientă zăpadă sau sunt situate la altitudini sub 1.000 metri!

Pentru ca Staţiunea turistică Peştera-Padina-Moroeni să treacă graniţa de la vis la realitate, are nevoie de sprijinul dumneavoastră, al Ministerului Turismului şi al Guvernului României”, a punctat deputatul Corneliu Ştefan în interpelarea sa.

În susţinerea demersului său, parlamentarul PSD de Dâmboviţa a prezentat şi investiţiile pe care Consiliul Judeţean le-a realizat în ultimii ani cu scopul îmbunătăţirii infrastructurii rutiere.

„Pentru accesul turiştilor în zona Peştera-Padina, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a efectuat investiţii importante în modernizarea drumurilor judeţene DJ 713 şi DJ714. De asemenea, în vara anului 2013, în colaborare cu Consiliile Judeţene Prahova şi Braşov, a fost relansată ideea drumului Transcarpatica. Acesta înseamnă o legătură rutieră între DN71 şi DN73 din Sinaia la Bran prin Padina-Peştera. Drumul este important atât pentru zona turistică Bran, Cheile Gradiştei, Moeciu de Sus pentru că ar facilita accesul către zona montană Bucegi, dar şi pentru un acces mai rapid de la Bucureşti la Bran (se scurtează drumul cu circa 110 km).

Transcarpatica va însemna un circuit turistic excepţional, prin includerea zonelor Rucar, Bran, Poiana Braşov, Predeal, Sinaia, Buşteni, Peştera-Padina din Platoul Bucegi. Asta înseamnă o legătură directă între Scropoasa, Bolboci, Cheile Zănoagei, Peştera Ialomiţei cu localităţile Pietroşita (staţie CFR), Moroeni(DB), Sinaia (PH), Moeciu (BV). Cu uşurinţă, se poate ajunge la Cetatea Râşnov, Castelul Bran sau Podu Dâmbovicioarei la Rucăr, Dragoslavele, Nămăeşti, Brustureţ sau la Peştera Dâmbovicioara”.

Adaugă un Comentariu

*