Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 20, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIȚA: Deputatul Lupescu, demersuri în sprijinul elevilor eliminați din Bac pe… supoziții!

DÂMBOVIȚA: Deputatul Lupescu, demersuri în sprijinul elevilor eliminați din Bac pe… supoziții! 

lupescu si elevi eliminati bac

Deputatul USR de Dâmbovița Dumitru Lupescu se implică în cazul elevilor eliminaţi din examenul de Bacalaureat la proba de istorie pe motiv că lucrările lor ar conţine două tipuri de scris.  Demnitarul a trimis urgent o scrisoare către ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, căruia i-a cerut să rezolve acest caz de notorietate naţională.

„Solicit ca lucrările celor doi elevi să fie evaluate şi să fie anulată decizia de eliminare din examen”. Mai cere deputatul USR să fie trimis Corpul de Control la cele două unităţi de învăţământ şi la Centrul Zonal de Evaluare, în scopul cercetării cauzelor care au condus la eliminarea elevilor din examen, iar după anchetă rezultatele să fie comunicate familiilor adolescenților.

Florin Ioniţă, tatăl absolventei din Titu care a fost eliminată din examen, este decis să declare greva foamei în faţa Parlamentului României pentru a atrage atenţia asupra nedretăţii care i s-a făcut copilului său. Bărbatul le acuză de abuz în serviciu pe cele două evaluatoare de la Bucureşti care au făcut atâta rău ficei sale.

În aceeaşi situaţie se află şi Alexandru Toma din Moreni, care, deşi nu a fost prins copiind, cu alte cuvinte profesorii supraveghetori nu au constatat nimic suspect în activitatea sa din timpul examenului, a aflat ulterior că a fost eliminat din Bacalaureat, dupa proba de istorie. S-a invocat că s-ar fi identificat în lucrarea sa două tipuri de scris, ceea ce ar însemna, chiar dacă nu există probe, că aceasta ar fi fost schimbată pe drum! Alexandru este supărat din cauza ciudatei și nedreptei situaţii, deoarece se teme că pierde examenul la Academia de Poliţie unde doreşte să-şi continue studiile.

În apărarea celor doi elevi a sărit şi prof. Sorin Ion, şeful Inspectoratului Şcolar Județean Dâmboviţa. În opinia acestuia, cei doi copii sunt nevinovaţi. Sorin Ion a spus că a vizualizat în totalitate înregistrările video din timpul examenului şi nu a constatat nicio suspiciune de fraudare. Nu înţelege de ce comisia a acordat din start celor doi elevi prezumţia de vinovăţie.

3 Răspunsuri la DÂMBOVIȚA: Deputatul Lupescu, demersuri în sprijinul elevilor eliminați din Bac pe… supoziții!

  1. Cobzaru Dorina

    Buna ziua! Chiar nu se poate face nimic urgent? Adica soarta celor 2 elevi tine doar de deciziile celor 2 evaluatoare din Bucuresti? Sa fim seriosi si sa ne gandim la viitorul celr 2 elevi buni la invatatura.Ca parinte nu stiu ce atitudine as fi luat, dar nu prea linistita, sigur.Un proces stim cu totii ca dureaza si timpul trece in defavoarea celor 2. Toti cei care sunt abilitati sa rezolve situatia cred ca trebuie mai rapid. Ce este asa greu 2 lucrari sa fie recalculate……?Sigur ca este o gresala este si domnul profesor asistent in clasa elevei din Titu care este dispus, daca este chemat sa fie si dumnealui interogat in legatura modul in care s-a desfasurat examenul.Sper sa se remedieze gresala si elevii sa-si continuie studiile dupa cum vor vrea.

     

Adaugă un Comentariu

*