Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 19, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Deputatul Florin Popescu, audiat la DNA într-un nou dosar

DÂMBOVIŢA: Deputatul Florin Popescu, audiat la DNA într-un nou dosar 

florin popescu

Deputatul Florin Popescu a fost chemat vineri la Parchetul General pentru a fi audiat intr-un nou dosar in care este suspectat de conflict de interese. La iesirea de la audieri, Florin Popescu a declarat ca in perioada respectiva nu era presedinte al Consiliului Judetean Dambovita si, ca urmare, e nevinovat.
Deputatul independent Florin Popescu a declarat ca procurorii i-au pus la dispozitie dosarul, conform legii.

„Urmeaza sa vin din nou saptamana viitoare, joi, la ora 12.00″, a spus Florin Popescu, care a mentionat ca el este profesor de matematica si nu intelege limbajul juridic din dosar.

Florin Popescu a indemnat presa sa consulte un profesor de la Facultatea de Matematica pentru a vedea ce probabilitate exista ca atunci cand este deja chemat intr-un dosar, sa se reactiveze un al doilea dosar.

La intrarea la audieri, Popescu a dezvaluit ca e vorba de un dosar inceput in 2009, in care procurorii sustin ca au probe noi. Ei il acuza ca era actionar al unei firme careia ulterior, ca presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, i-a acordat mai multe contracte.
Florin Popescu a relatat ca era intr-adevar actionar, dar minoritar, avand doar 5% din firma, si doar pana in anul 2008, cand a iesit din actionariat. In plus, Florin Popescu sustine ca nu Consiliul Judetean a oferit acele contracte, ci Primaria Moreni.

Dosarul este inceput in 2013, cand ANI a reclamat ca deputatul, pe atunci membru al PDL, s-a aflat in conflict de interese pentru ca a semnat contracte intre CJ Dambovita, al carui presedinte era, si firma Procor SA, in cadrul careia era actionar.

Florin Popescu mai are si calitatea de invinuit in cazul unui alt dosar intocmit de DNA, in cadrul caruia procurorii anticoruptie au trimis Camerei Deputatilor o cerere de aprobare a arestarii preventive.

Florin Popescu este acuzat ca ar fi cerut unei firme 70 de tone de pui grill, in scopul de a-l distribui alegatorilor ca mita electorala la alegerile din iunie 2012.

Votul Parlamentului urmeaza sa aiba loc dupa terminarea campaniei electorale si a alegerilor europarlamentare din 25 mai.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*