Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 26, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Deputatul Florin Popescu a fost trimis în judecată pentru puii electorali!

DÂMBOVIŢA: Deputatul Florin Popescu a fost trimis în judecată pentru puii electorali! 

florin popescu

Procurorii DNA l-au trimis astăzi în judecată pe deputatul Florin Popescu, acuzat de corupție. Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosindu-și influenţa şi autoritatea ce decurgeau din funcţiile de preşedinte al PDL Dâmbovița și vicepreședinte al aceleiași formațiuni politice la nivel național, l-a determinat pe un denunțător să-i remită mai multe foloase necuvenite. Acestea au constat în cantitatea de 60.992,2 kg pui grill, în valoare de 485.500 lei, pe care ulterior a distribuit-o, în scop electoral, cetățenilor din județul Dâmbovița, cu ocazia campaniei electorale, pentru alegerile locale, din luna iunie 2012, când Florin POpescu a candidat pentru obţinerea unui nou mandat de preeşdinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Potrivit DNA, în luna martie 2012, un intermediar i-a transmis denunțătorului că se aproprie alegerile locale şi trebuie să dea, filialelor locale ale partidelor politice importante, câte 250.000 euro. Denunţătorul i-a răspuns că suma este prea mare, fiind dispus să dea cel mult câte 100.000 euro, pentru fiecare partid politic important.

La sfârşitul aceleiaşi luni, inculpatul Popescu Florin Aurelian care, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2012, a candidat pentru un nou mandat în funcția de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmbovița, a organizat mai multe şedinţe la sediul partidului, la care au participat atât persoane desemnate să coordoneze campania electorală în colegiile stabilite la nivelul judeţului, cât și candidații acestei formaţiuni politice la funcțiile de primar.

Cu acele ocazii, inculpatul le-a comunicat că, în perioada următoare, le va trimite alimente pentru a le distribui în scop electoral cetăţenilor din localitățile, unde îşi depuseseră candidaturile.

În acest sens, în cursul lunii martie 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian s-a deplasat la sediul firmei denunțătorului, căruia i-a cerut o cantitate de cca. 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone), precizându-i că o va distribui cetăţenilor în scop electoral, lucru cu care acesta a fost de acord.

S-a stabilit, în continuare, ca acea cantitate de pui să fie depozitată în camerele frigorifice ale unei alte societăți comerciale.

În ziua de 05.04.2012, mai multe persoane, trimise de inculpatul Popescu Florin Aurelian, au încărcat în microbuze şi transportat la diferite locaţii, întreaga cantitate de pui grill.

Ulterior, toate produsele primite au fost ambalate în pachete şi distribuite, în scop electoral, simpatizanților din localitățile în care membrii aceluiași partid candidau la funcția de primar.

La data de 25.04.2014, procurorii au dispus instituirea sechestrului și notarea ipotecară, până la concurenţa sumei de 485.500 lei, asupra a 2 imobile, ce aparțin inculpatului Popescu Florin Aurelian, situate în mun. Târgoviște, jud. Dâmbovița.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii, dispuse în cauză.

Adaugă un Comentariu

*