Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 30, 2021
Sunteți Aici Home » POLITIC » DÂMBOVIŢA: Deputatul Radu Popa i-a declarat război total preşedintelui Ţuţuianu

DÂMBOVIŢA: Deputatul Radu Popa i-a declarat război total preşedintelui Ţuţuianu 

radu popa 2

Aseară, la emisiunea „Riposta” de la Columna TV, moderată de jurnalistul Marius Dumitrache, deputatul PSD de Dâmboviţa Radu Popa, în binecunoscu-i stil, s-a dezlănţuit împotriva conducerii judeţene a partidului, în mod direct împotriva lui Adrian Ţuţuianu, şi a făcut declaraţii incendiare cu privire la unele situaţii din PSD Dâmboviţa necunoscute de opinia publică şi de membri de rând a-i formaţiunii social-democrate.

Radu Popa şi-a intensificat atacurile la adresa lui Adrian Ţuţuianu, pe care l-a catalogat a fi „un om care nu se ţine de cuvânt şi mincinos pe deasupra”. Radu Popa crede că Ţuţuianu nu are ce mai căuta la conducerea organizaţiei. Tânărul demnitar a declarat, aşa cum a mai făcut-o şi cu câteva săptămâni în urmă, că vinovatul moral de moartea prefectului Victor Sanda este tot Adrian Ţuţuianu.

Problemele de sănătate ale fostului prefect s-au acutizat în momentul în care a aflat că a fost schimbat din funcţie. A urmat atacul de cord, internarea în spitalul din Bucureşti, unde nu s-a mai putut face nimic. Că va fi înlocuit Victor Sanda bănuia cu mai mult timp în urmă, probail i se adusese la cunoştinţă această mişcare. Stresul l-a măcinat, deşi mulţi colegi din partid îl încurajau, spunându-i că nu o să se întâmple aşa ceva niciodată.

„Adrian Ţuţuianu nu a ajuns singur preşedinte la CJD”

Este binecunoscută prietenia dintre Sanda şi Radu Popa. Nu de puţine ori, deputatul era prezent în biroul prefectului cu care purta lungi discuţii amicale sau se consultau pe diferite teme politice.

„Eram cu el la birou la ora 02:00, când l-a sunat de la Guvern și i s-a spus că urmează să fie schimbat. S-a albit, i-au dat lacrimile și a zis: «M-au schimbat!» Atunci am sunat și eu la primul ministru să întreb dacă pe ordinea de zi a fost schimbarea și într-adevăr, la diverse, se discutase și schimbarea din funcție a prefectului de Dâmbovița, propunerea fiind din partea lui Țuțuianu, prin Dragnea, iar demersul a fost făcut la începutul lui septembrie. Victor Sanda nu credea în viața lui să ajungă să trăiască clipa în care să-l sune să-i transmită cineva că nu mai are ce să caute la partid. Nu putem să ne comportăm așa cu cineva care a muncit la partidul acesta. Adrian Țuțuianu a ajuns președinte de CJD, că au muncit și Ion Stan, și Victor Sanda, și Gheorghe Ana, și Gabriel Sandu, și Leo Badea, că nu a ajuns singur, nu a plecat de acasă dimineața cu un an înainte și a umblat pe stradă fără brand, fără partid, fără nimic și a ajuns președintele CJD”, a mărturisit, afectat, Radu Popa.

Fostul consilier al premierului Ponta a mai confirmat încă o dată incidentul produs în ziua în care lui Victor Sanda nu i s-a mai permis să intre în sediul Organizaţiei PSD.

„Era la firmă cu vreo doi-trei parlamentari și cu unii colegi de ai noștri și Ţuţuianu a început să-i sune pe colegii care erau acolo la Victor Sanda și le-a spus: « ce faci mă, te-ai dus să bei cafea cu Sanda. Pleacă mă!» Și au început să-i dea lacrimile săracul, că mi-e și milă. Îmi vine să plâng mie când mă gândesc. După ce au plecat toți, am rămas eu cu el și mi-a spus, măi Radu, știi ce mi-a făcut mă? Mi-a transmis prin Cristi că nu am ce să caut la organizație. Păi eu am făcut mă partidul acesta la Târgoviște, eu am băgat banii mei, mă, am muncit cu firma mea. Cum să spună, mă, că nu am ce să caut la organizație?”, a povestit la „Riposta” Radu Popa.

Ion Stan, încă o victimă a lui Ţuţuianu?

A fost amintit şi numele deputatului Ion Stan, fostul preşedinte al PSD Dâmboviţa, care, crede Popa, a avut şi are probleme tot din cauza lui Ţuţuianu. Aşa după cum s-a exprimat deputatul, Ion Stan îi va cere socoteală pentru necazul în care a fost implicat şi nu-l va ierta niciodată.

„Nu vei scăpa, Adriane, nici în gaură de șarpe. Ai doi oameni în fața cărora trebuie să răspunzi și îți spun că de unul ai scăpat, de al doilea nu știu dacă scapi. De mine, te asigur eu că nu scapi. Pe Sanda l-ai băgat în mormânt și pe Stan vrei să-l bagi în pușcărie, dar de mine nu scapi, măi, băiatule, cât trăiești tu”, a replicat Radu Popa.

S-a mai vorbit şi de şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, comisarul şef Danil Zepişi, despre care au circulat de mai multă vreme informaţii cum că Adrian Ţuţuianu doreşte să-l schimbe din funcţie fiindcă nu îi este loial. Comandantul Poliţiei, la auzul acestor afirmaţii, nu a răspuns nici da, nici nu, preferând să nu comenteze, ceea ce denota că există un sâmbure de adevăr. Acum Radu Popa a dezvăluit mai multe.

„A spus că el (n.r. Ţuţuianu), ca să câștige alegerile prezidențiale, trebuie să schimbe pe prefect și pe șeful poliției. Am făcut și fac încă o dată un apel public, nu-l schimbați pe Danil Zepiși, că se duce dracu județul acesta. Nu schimbați instituțiile de forță după cum vor liderii politici să pună fini, să pună nași”, a declarat Popa.

Lista neagră

Surprinzător, deputatul a afirmat că până şi lista neagră pe care se zvonea că a alcătuit-o Ţuţuianu cu unii şefii de la deconcentrate, membri de partid care trebuia să fie maziliţi, a existat.

“A făcut o listă de 11 oameni, directori de deconcentrate, Stoica de la Direcția de Sănătate, Tolea, Zepiși, familia Preda. Voia să-i schimbe. Între turul 1 şi turul 2 la prezidențiale s-a dus la București cu această listă și a spus că el nu poate să câștige alegerile pentru turul 2, dacă nu îi schimbă pe ăștia. Lista e constituită de doi oameni, Liviu Dragnea și încă unul. Celălalt om mi-a spus pentru că a fost șocat când a văzut că vrem să-i schimbăm în mijlocul campaniei electorale”, a precizat Radu Popa.

Rămâne să vedem dacă preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, va ieşi la rampă să răspundă la toate aceste acuzaţii deosebit de grave care duc la scăderea prestanţei organizaţiei PSD Dâmboviţa. Încrederea populaţiei în acest partid poate scădea irecuperabil.

Cristi Stan: „Nu merită să discutăm despre un asemenea personaj”

La conferinţa de presă de astăzi de la PSD, preşedintele organizaţiei municipale, Cristian Stan, nu a vrut să comenteze declaraţiile lui Popa, considerând că este un personaj neimportant care nu spune adevărul. S-a limitat doar să precizeze care a fost relaţia dintre el şi Victor Sanda.

„Am avut o colaborare foarte bună cu Victor Sanda. A fost un om corect cu mine. Ce a spus Radu Popa este o minciună ordinară. Nu merită să discutăm despre un asemenea personaj”, a declarat Cristian Stan.

Este grav dacă se tace. Radu Popa este parlamentar de Dâmboviţa, membru PSD, fost consilier şi apropiat al premierului Victor Ponta. Se învârte în cercuri înalte, are acces la informaţii şi destulă credibilitate. Lucrurile trebuiesc lămurite, puse la punct. Tăcerea din organizaţia dâmboviţeană este una suspectă. Ori frică, ori lehamite. Nu vrem să afirmăm că lipseşte responsabilitatea. Până la urmă, cine mai este cu Adrian Ţuţuianu?

Concluzia mărturisirilor lui Radu Popa a fost că majoritatea primarilor PSD îl regretă pe Florin Popescu şi afirmă că era mai bine atunci, mai multă înţelegere, mai puţine conflicte.

„Am ajuns să spun ce nu credeam că o să spun vreodată, să-l regret pe Florin Popescu și vă spun că sunt primari PSD, și sunt mulți, care regretă vremea lui Florin Popescu. Asta de la ei știu. Dâmbovița îl regretă pe Florin Popescu. Țuțuianu nu a reușit să facă nici zece la sută din ce a făcut Florin Popescu”, conchide Radu Popa.

Războiul în PSD Dâmboviţa este acum pe faţă. Rămâne să vedem care sunt taberele. De fapt, le ştim, dar trebuie să le vedem la lumină. Exemplificând, motivând, argumentând, căutând soluţii, cerând clar schimbarea, nu doar vorbind în culise.

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Deputatul Radu Popa i-a declarat război total preşedintelui Ţuţuianu

 1. Corina Burtescu

  Ion Stan are probleme din cauza lui , nu din cauza lui Tutuianu. Din stenogramele din dosarul lui reiese ca Stan ii pomenea numele lui Tutuianu si nu invers. El se lauda ca face si drege si
  Intervine . Vinovata este, de fapt lăcomia, lui Stan si sa nu încerce sa dea vina pe alții. Sa scoată la suprafața toată averea. E ușor sa găsești vinovați pentru greselile tale.
  La alegerile din 2012 au alergat alții, mai puțin Stan si Ana. Ei au alergat pentru Florin Popescu. Apoi vroiau sa-si asume victoria. Înainte ziceau ca-i dau lui Tutuianu „la gioale” iar apoi vroiau sa împartă funcții.
  Cam asta este adevarul…. Cred totuși ca si dl Obagila știe si nu are de ce sa-i vaite atâta.

   
 2. Corina Burtescu

  Deocamdată, prestatia organizației PSD Dâmbovița consta in rezultatele la alegeri.
  Daca s-a dovedit ca Tutuianu nu poate sa aibă încredere in anumite persoane asta e altceva. El l-a sprijinit pe Stanciu Zisu sa vina sa candideze la Dâmbovița, el s-a bucurat ca Valentin Calcan s- a întors la PSD, el a sprijinit-o pe Carmen Moldovan in alegeri scutind-o de a participa de la anumite activități, el l-a împins pe Ionuț Savoiu sa candideze.

   

Adaugă un Comentariu

*