Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Deputatul Radu Popa a fost declarat incompatibil de către ANI, alături de alţi doi colegi

DÂMBOVIŢA: Deputatul Radu Popa a fost declarat incompatibil de către ANI, alături de alţi doi colegi 

radu popa 1

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul deputatului PSD de Dâmboviţa – Radu Popa, consilier al premierului Victor Ponta, întrucât acesta a deţinut, în perioada 20 decembrie 2008 – 9 ianuarie 2014, şi funcţia de administrator la două societăţi comerciale.

Potrivit ANI, persoana faţă de care s-a constat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului.

„Respect toate instituțiile statului și voi răspunde cu maximă operativitate de fiecare dată când voi fi solicitat. Voi merge în instanță pentru a-mi spune punctul de vedere și dacă instanța va stabili că sunt incompatibil voi respecta această decizie”, a declarat Radu Popa. 

Pentru aceleaşi motive, ANI i-a declarat astăzi incompatibili şi pe senatorul Şerban Mihăilescu şi pe deputatul Antal Istvan.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Deputatul Radu Popa a fost declarat incompatibil de către ANI, alături de alţi doi colegi

  1. moshu49

    toată lumea din politichie clamează respectul faţă de „toate instituţiile statului” dar faţă de legi nu.
    n-ar fi mai igienic vicevercea?

     

Adaugă un Comentariu

*