Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 8, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Deputatul Săvoiu se luptă cu morile de vânt la Ministerul Mediului! Vezi ce proiecte au fost refuzate!

DÂMBOVIŢA: Deputatul Săvoiu se luptă cu morile de vânt la Ministerul Mediului! Vezi ce proiecte au fost refuzate! 

vizita doina pana 1

Deputatul Ionuţ Săvoiu este cu siguranţă cel mai activ dintre parlamentarii de Dâmboviţa când vine vorba de interpelări şi întrebări adresate miniştrilor, în încercarea de a găsi rezolvare unor probleme punctuale din judeţ. Din păcate, nu de fiecare dată găseşte deschidere la Bucureşti, însă ne bucurăm că nu se dă bătut. Ba, chiar insistă cu şi mai multă determinare.

Recent, deputatul Săvoiu a primit răspuns la cele două întrebări adresate anul trecut Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, cu privire la realizarea unor investiţii în zona comunei Odobeşti, astfel încât râul Argeş să nu mai înghită pur şi simplu pământurile oamenilor. Între timp, ministrul s-a schimbat şi, odată cu el, s-au pierdut pe drum şi promisiunile de a se aloca bani pentru aceste proiecte. Vorbim de promisiunile făcute, în august 2014, de ministrul Doina Pană, care a vizitat zona cu probleme.

CITEŞTE ŞI: „Teoretic, vizită constructivă! Ministrul Doina Pană a găsit soluţii, dar n-a adus încă banii”

Ministrul Doina Pană a promis, în august 2014, sprijin financiar pentru obiectivele de la Odobeşti.

Deputatul Ionuţ Săvoiu a obţinut, în augut 2014, promisiunea ministrului Doina Pană că se vor aloca fonduri pentru Odobeşti

Noul şef peste Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Graţiela Leocadia Gavrilescu spune că, datorită fondurilor insuficiente, nu s-au putut repartiza bani pentru execuţia lucrărilor în anul 2015. Avansează, în schimb, promisiunea că se va avea în vedere promovarea spre finanţare din alte programe, rambursabile sau nerambursabile, în funcţie de criteriile de selecţie impuse de Uniunea Europeană.

În atare situaţie, deputatul Ionuţ Săvoiu se oferă să sprijine autorităţile publice locale şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru „identificarea argumentelor şi soluţiilor de ordin tehnico-economic care sǎ asigure eligibilitatea finanțării din fonduri europene a acestor investiții atât de necesare în sudul judeţului nostru”.

Adaugă un Comentariu

*