Știri, Muntenia-Sud, România|marți, martie 21, 2023
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Deputatul Vladu îl acuză pe prefectul Marinescu că a pus instituţia în slujba PSD!

DÂMBOVIŢA: Deputatul Vladu îl acuză pe prefectul Marinescu că a pus instituţia în slujba PSD! 

Iulian Vladu, prim-vicepreşedinte PNL Dâmboviţa

Deputatul Iulian Vladu – copreşedinte al PNL Dâmboviţa l-a acuzat astăzi, într-o conferinţă de presă, pe prefectul Ioan Marinescu că a politizat instituţia pe care o conduce, punând-o în slujba PSD. În susţinerea afirmaţiilor sale, parlamentarul a pus în balanţă reacţia Prefecturii Dâmboviţa în două cazuri trase la indigo, respectiv validarea unor consilieri locali la Găeşti şi Mătăsaru. În prima situaţie, adoptarea hotărârii ar avantaja PSD, în cealaltă – PNL. Prin urmare, spune Iulian Vladu, Instituţia Prefectului are unităţi de măsură diferite.

Pentru cazul de la Găeşti, s-a adresat instanţei de judecată, solicitând să dispună obligarea viceprimarului cu atribuţii de primar să includă pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local proiectul de hotărâre privind validarea în funcţia de consilier local a doamnei Clapa Gabriela, membru PPDD. În schimb, pentru cazul de la Mătăsaru, Prefectura Dâmboviţa nu vede şi nu aude ceea ce se întâmplă, spune Vladu!

„Nu este treaba Instituţiei Prefectului să formuleze acţiuni în instanţă şi nici să stabilească cine va fi desemnat consilier local. În acelaşi timp, PPDD a transmis către Primăria Găeşti o adresă prin care menţionează că doamna Clapa Gabriela şi-a pierdut calitatea de membru PPDD.

Rolul Prefecturii este de a veghea asupra modului cum se respectă legea. Instituţia Prefectului nu este nici superioară, nici inferioară instituţiei administraţiilor locale. Cu alte cuvinte, modul în care îşi desfăşoară activitatea Instituţia Prefectului este de colaborare cu administraţia locală. Astăzi, Instituţia Prefectului, condusă de dl prefect subaltern al dlui preşedinte al PSD – Adrian Ţuţuianu, lucrează pentru rezolvarea problemelor PSD”, a declarat Iulian Vladu.

Copreşedintele PNL i-a solicitat public prefectului Ioan Marinescu să se sesizeze şi cu privire la ilegalităţile săvârşite de primarul Naie Radu de la Mătăsaru, care a iniţiat un proiect de hotărâre, iar consilierii locali PSD au invalidat mandatul unui ales al PNL pentru că ar fi devenit prea vocal.

„Dl consilier Nedelcu Florin a fost validat în octombrie 2014. De atunci până în aprilie, a participat la şedinţe, şi-a primit indemnizaţia, dar a devenit vocal şi dl primar a iniţiat un nou proiect de hotărâre privind validarea mandatului dlui Nedelcu şi l-a invalidat după ce timp de şase luni a votat hotărârile Consiliului Local”, a exemplificat Iulian Vladu.

Deputatul a mai vorbit şi despre situaţia viceprimarului comunei – Nicolae Dinu, care a fost suspendat din funcţie, în luna februarie, fără niciun fel de motivaţie.

„A fost scandal la Prefectură, că viceprimarul nu se suspendă, se revocă. Prin urmare, s-a întocmit decizie de revocare, deşi în hotărârea Consiliului Local s-a votat suspendarea. Deşi nu s-a făcut nicio referire în privinţa calităţii de consilier local, viceprimarul Nicolae Dinu nu mai este primit în primărie, nu-şi mai încasează indemnizaţia de consilier. Nici în acest caz, Prefectura nu s-a sesizat.

Cer public ca Instituţia Prefectului să-și facă datoria, să uite dl prefect că a fost subalternul dlui Țuțuianu. Este pentru prima oară când Prefectura lucrează pe faţă sub comandă politică. Sper ca instituţiile statului să analizeze ceea ce se întâmplă în judeţul Dâmboviţa. Instituţia Prefectului trebuie să fie o instituţie de forţă în democraţie, una de echilibru”, susţine Vladu.

Nu este prima dată când PNL îl acuză pe prefectul Ioan Marinescu ar lucra la comandă politică. De fiecare dată, reprezentantul Guvernului în judeţul Dâmboviţa a răspuns că aplică legea fără părtinire, nu cedează presiunilor şi nici nu face partizanat politic. 

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Deputatul Vladu îl acuză pe prefectul Marinescu că a pus instituţia în slujba PSD!

  1. tass

    domnilor.eu unul nu vreau sa mai citesc despre acest ospatar.acest om nu a ajutat judetul nostrum nici macar cu o vprba.el stie sa-si faca reclama(cu ajutorul dumneavoastra)la carciuma lui.este vreo sedinta:restaurantul lui…este ziua femeii liberale:restaurantul lui…in judetul nostrum cei mai buni politicieni asa cum scrie”una”presa sunt:domnul ospatar si domnul primar de la marele oras racari.restu sunt apa de ploaie.pacat.

     

Adaugă un Comentariu

*