Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, mai 31, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Dezastru în urma codurilor de inundaţii! Pagubele sunt imposibil de acoperit într-un an

DÂMBOVIŢA: Dezastru în urma codurilor de inundaţii! Pagubele sunt imposibil de acoperit într-un an 

inundatii raul ialomita 1

Potrivit datelor centralizate la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în judeţul Dâmboviţa, ploile din ultimele două zile au creat pagube importante în nouă comune din judeţ. Au fost afectate drumuri, poduri, dar şi gospodării. De asemenea, s-au produs alunecări de teren în mai multe localităţi din judeţ. Valoarea pagubelor, la o primă estimare, depăşeşte 26 de milioane de lei. Autorităţile dâmboviţene solicită alocări financiare din partea Guvernului pentru a înlătura efectele inundaţiilor. Având în vedere întinderea daunelor, acestea nu vor putea fi acoperite în totalitate anul acesta, iar dacă ploile nu se vor opri situaţia se complică şi mai mult.

VEZI SITUAŢIA DETALIATĂ A PAGUBELOR

Prin ordin al prefectului Victor Sanda, au fost constituite comisii formate din reprezentanți ai instituțiilor specializate (Instituția Prefectului-județul Dâmbovița, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Basarab I” Dâmbovița, Sistemul Hidrotehnic Independent Văcărești, Consiliul Județean Dâmbovița, Inspectoratul de Stat în Construcții Dâmbovița), care vor evalua, în perioada 6-8 mai, pagubele produse şi vor stabili măsurile care se impun.

 

Adaugă un Comentariu

*