Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 15, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Dialog de… reglaj între parlamentari şi şeful judeţului! Urmează întâlniri punctuale, lună de lună

DÂMBOVIŢA: Dialog de… reglaj între parlamentari şi şeful judeţului! Urmează întâlniri punctuale, lună de lună 

discutii parlamentari 2

Doar cinci parlamentari de Dâmboviţa au răspuns invitaţiei preşedintelui Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu de a se întâlni pentru a analiza problemele judeţului şi a găsi soluţii de rezolvare: senatorul Valentin Calcan şi deputaţii Carmen Moldovan, Iulian Vladu, Georgică Dumitru şi Ionuţ Săvoiu. A mai participat la discuţii consilierul personal al deputatului Ion Pârgaru. Au lipsit motivat Rovana Plumb şi Leonardo Badea, plecaţi în SUA. Ceilalţi parlamentari de Dâmboviţa, ori au confirmat prezenţa şi n-au mai venit, ori n-au băgat deloc în seamă invitaţia făcută de administraţia judeţului.

Dialogul de astăzi a fost unul de… reglaj, în sensul că s-au abordat chestiuni generale şi s-a stabilit modul de lucru pentru viitoarele întâlniri lunare. Discuţiile au privit bugetul; marile investiţii cu finanţare guvernamentală şi ministerială; problemele existente la nivelul Companiei de Apă; asocierile CJD cu primăriile din judeţ etc.

„Apreciez că întâlnirea a fost una utilă, întrucât am deblocat comunicarea publică între partide. Este important să cunoaştem problemele care sunt în judeţ. Dincolo de cine are conducerea guvernului, sunt probleme care ne obligă pe toţi, din toate partidele, să le rezolvăm”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Pe viitor, preşedintele Consiliului Judeţean se va întâlni lunar cu deputaţii şi senatorii aleşi în colegiile din Dâmboviţa, iar discuţiile se vor concentra pe subiecte punctuale: unul ales de şeful judeţului, celelalte propuse de parlamentari.

În alte judeţe, acest model de lucru a fost validat cu multă vreme în urmă, a spus senatorul Valentin Calcan, care şi-a exprimat convingerea că dialogul va aduce progres pentru judeţ.

„Proiectele sunt ale noastre, ale tuturor. Administraţiile vin şi pleacă şi este important ca proiectele să rămână şi să meargă mai departe”, a punctat Calcan.

discutii parlamentari 1La rândul său, deputatul Iulian Vladu – singurul parlamentar de Opoziţie prezent la întâlnirea de astăzi – a spus că a fost întotdeauna deschis dialogului administrativ, întrucât numai aşa se pot găsi rezolvări problemelor care macină judeţul: şomaj, lipsă de investitori, drumuri proaste etc.

Deputatul Georgică Dumitru de la PC a concluzionat, la finalul discuţiilor cu preşedintele Adrian Ţuţuianu, că parlamentarii de Dâmboviţa se vor constitui, de acum încolo, într-o singură voce la Bucureşti, o voce care va susţine proiectele de dezvoltare a judeţului.

Din punctul de vedere al deputatului Ionuţ Săvoiu, dialogul dintre şeful judeţului şi parlamentari este cu atât mai important cu cât suntem în pragul deschiderii unei noi sesiuni financiare europene, iar sprijinul comun al tuturor forţelor politice este esenţial, dacă vrem să atragem cât mai multe fonduri nerambursabile în Dâmboviţa.

Deşi crede că astfel de întâlniri se vor dovedi extrem de utile, deputata Carmen Moldovan a ţinut să precizeze că parlamentarii, niciodată, nu se vor putea substitui acţiunilor administraţiei publice judeţene sau locale, atribuţiile lor fiind acelea de a face legi, nu altceva.

„Putem avea idei, putem îmbunătăţi cadrul legislativ, dar nu ne vom putea substitui administraţiilor publice”, a explicat Carmen Moldovan.

Cu alte cuvinte, dâmboviţenii nu trebuie să se aştepte la minuni, doar pentru că, după atâta amar de vreme, şeful judeţului şi parlamentarii stau la masa dialogului, indiferent de culoarea politică!

Adaugă un Comentariu

*