Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: „Din acele vremuri trecute să înţelegem cele viitoare”, conferinţă inedită la Fieni!

DÂMBOVIŢA: „Din acele vremuri trecute să înţelegem cele viitoare”, conferinţă inedită la Fieni! 

conferinta fieni

Locuitorii din zona de nord a judeţului Dâmboviţa sunt invitaţi să participe, luni – 6 martie 2017, de la ora 17:00, la conferinţa „Din acele vremuri trecute să înţelegem cele viitoare”, care se va desfăşura la Centrul de Cultură din oraşul Fieni. Invitat special, dr. Galina Răduleanu, supravieţuitoare a temniţelor comuniste, care îşi va prezenta volumul de memorii „Repetiţie la moarte”. De asemenea, formaţia instrumental-vocală „Basarabii” coordonată de Alexandru Udrea va interpreta melodii specifice tematicii conferinţei. Intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru cultură Alfa, Asociaţia Literata și Comitetul de tineri de la Parohia Fieni.

Când avea 27 de ani, Galina Răduleanu a fost condamnată la şapte ani de închisoare pentru „discuţii duşmănoase” cu tatăl său, preotul basarabean Boris Răduleanu, şi a trecut prin închisorile din Braşov, Uranus, Jilava, Arad şi Oradea, în anii ’60. După ce a ieşit din spatele gratiiilor, Galina Răduleanu a continuat să fie marginalizată şi urmărită de Securitate, în timp ce-şi practica meseria de medic psihiatru.

Adaugă un Comentariu

*