Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 20, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Direcţia de Asistenţă Socială Târgovişte investeşte în oameni! Consiliere, formare şi târguri de joburi

DÂMBOVIŢA: Direcţia de Asistenţă Socială Târgovişte investeşte în oameni! Consiliere, formare şi târguri de joburi 

bursa DAS 1

Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte a organizat, vineri – 15 mai 2015, o nouă bursă a locurilor de muncă pentru absolvenţii, cursanţii şi potenţialii beneficiari ai activităţilor derulate în cadrul proiectului „Consiliere şi formare – O şansă la ocuparea în muncă”, confinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Delia Stănescu – directorul DAS Târgovişte şi manager de proiect le-a explicat participanţilor că instituţia pe care o conduce s-a acreditat ca furnizor de consiliere şi formare profesională, prin urmare cei care nu-şi găsesc un loc de muncă în cadrul bursei nu trebuie să dispere, întrucât CV-urile pe care le vor completa vor ajunge la alţi şi alţi angajatori.

bursa DAS 2

CITEŞTE ŞI: Târg de joburi pentru beneficiarii proiectului «Consiliere şi formare – O şansă la ocuparea în muncă»

În acest sens, spune Vasile Apostol – şef Birou Strategii şi Proiecte în cadrul DAS Târgovişte, la nivelul Direcţiei s-a constituit un Grup Zonal de Sprijin, ceea ce înseamnă că, lunar, patronatele, sindicatele şi reprezentanţii administraţiilor locale vor sta la aceeaşi masă şi vor identifica cererea de locuri de muncă, după care CV-urile persoanelor aflate în căutarea unui job vor ajunge exact acolo unde trebuie.

Proiectul „Consiliere şi formare – O şansă la ocuparea în muncă” se implementează în perioada mai 2014 – noiembrie 2015. Grupul ţintă este format din 152 de şomeri d elungă durată şi 100 de persoane inactive. Cursurile se vor finaliza cu diplome recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi de Ministerul Educaţiei. În vederea facilitării accesului grupului ţintă la ocupare, se vor organiza cinci burse ale locurilor de muncă, ceea ce înseamnă că, până la finalul perioadei de implementare, se vor desfăşura încă trei întâlniri de acest tip între posibilii angajatori şi persoanele din grupul ţintă.

bursa DAS 3

CITEŞTE ŞI: Vrei să începi o afacere? Direcţia de Asistenţă Socială Târgovişte te ajută cu bani şi cursuri de calificare!

Obiectivele specifice ale proiectului „Consiliere şi formare – O şansă la ocuparea în muncă” sunt:

  • Informare privind piata muncii si consiliere profesionala in vederea cresterii încrederii in fortele proprii si dezvoltarea de abilitati necesare pentru gasirea unui loc de munca, pentru 252 de persoane;
  • Cresterea si diversificarea competentelor profesionale, in concordanta cu nevoile in evolutie de pe piata muncii pentru 202 de persoane;
  • Dezvoltarea competentelor antreprenoriale in vederea initierii unei afaceri pentru 40 de persoane;
  • Organizarea a 5 burse locuri de munca in vederea facilitarii accesului grupului tinta la ocupare.

bursa DAS 4

Adaugă un Comentariu

*