Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 27, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Direcţia de Sănătate Publică a solicitat 11.500 de doze de vaccin pentru sugari

DÂMBOVIŢA: Direcţia de Sănătate Publică a solicitat 11.500 de doze de vaccin pentru sugari 

DSP Dambovita 1

Societatea Raţionalistă Română a semnalat, la începutul acestei săptămâni, că vaccinul pentru sugari lipseşte de luni de zile din cabinetele medicilor de familie, iar Ministerul Sănătăţii nu este în stare să rezolve această problemă delicată.

CITEŞTE ŞI: Vaccinurile pentru sugari lipsesc de luni de zile!

În judeţul Dâmboviţa, informează Direcţia de Sănătate Publică, bebeluşii nu sunt supuşi niciunui risc, întrucât vaccinările împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B, poliomielitei si Haemophilus influenza tip B conjugat s-au efectuat fără sincope.

„În luna decembrie a anului 2015, au fost vaccinaţi 892 de copii eligibili, iar la acest moment, la nivelul cabinetelor de medicină de familie, există un stoc de 429 de doze. Pentru anul 2016, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a înaintat Ministerului Sănătăţii un necesar de 11.500 de doze de vaccin hexacima, care este un necesar estimat şi intocmit pe baza catagrafiilor înaintate de către medicii de familie din teritoriu”, se arată într-un comunicat al DSP.

Vaccinul hexacima este folosit pentru vaccinarea primară şi de rapel la sugari şi copii cu vârsta cuprinsă între 8 săptămâni şi 24 de luni.

Adaugă un Comentariu

*