Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Directorul CATD ameninţă cu insolvenţa Primăriile Târgovişte, Titu şi Găeşti

DÂMBOVIŢA: Directorul CATD ameninţă cu insolvenţa Primăriile Târgovişte, Titu şi Găeşti 

sandu oprea 1

Sandu Oprea, directorul Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, spune că Primăriile Târgovişte, Titu şi Găeşti pun în pericol derularea proiectului european privind modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din judeţ, în valoare de 125 de milioane de euro, întrucât nu şi-au achitat până acum partea de cofinanţare asumată încă din anul 2010.

Potrivit directorului Companiei de Apă, plăţile reprezentând contribuţia administraţiilor locale trebuie efectuate în cel mai scurt timp. Contractul de finanţare trebuie finalizat până la 30 iunie 2016, iar dovada efectuării acestor plăţi trebuie prezentată autorităţii de management până cel târziu la finalul lunii mai.

„Dacă voi rămâne la conducerea Companiei de Apă, o să execut toate cele trei primării şi o să le cer insolvenţa”, mărturiseşte Sandu Oprea. Directorul instituţiei mai spune că împiedicarea accesării de fonduri europene reprezintă nu numai un atentat la populaţia judeţului, ci şi un atentat la siguranţa naţională.

Sandu Oprea (stânga) - Vlad Oprea (dreapta)

Sandu Oprea (stânga) – Vlad Oprea (dreapta)

La rândul său, Vlad Oprea – candidatul PSD pentru Primăria Titu şi fost viceprimar al oraşului, a prezentat documente din care reiese că administraţia din Titu a achitat doar 270.000 de lei din suma de 1.317.392, asumată prin hotărâre a Consiliului Local.

Edilul Traian Niculae ne-a precizat că Primăria Titu are banii prevăzuţi în buget şi va efectua plăţile în funcţie de stadiul lucrărilor, pe măsură ce acestea sunt executate. De asemenea, administraţia de la Titu va executa cu fonduri proprii racorduri şi cămine în oraş şi în satele aparţinătoare.

„În anul 2015 s-a plătit suma de 130.000 (1,3 miliarde lei vechi), iar pentru anul 2016 avem prevăzuţi bani în buget şi, în funcţie de situaţia lucrărilor, primăria va plăti fără nicio întârziere aceste lucrări. În proiectul Companiei de Apă, elaborat în anul 2010, după care se lucrează acum în oraşul Titu, nu sunt prevăzute racordurile şi căminele de branşament pentru aproximativ 2.400 de locuinţe, acest lucru fiind o greşeală gravă de proiectare. În tot oraşul au fost montate şi ulterior scoase căminele de branşament, întrucât Compania de Apă Târgovişte nu doreşte să plătească niciun racord pentru locuinţe, motivând că nu dispune de fonduri”, a explicat Traian Niculae.

Traian Niculae, primarul oraşului Titu

Traian Niculae, primarul oraşului Titu

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Directorul CATD ameninţă cu insolvenţa Primăriile Târgovişte, Titu şi Găeşti

  1. Enache Lucian

    in toate investitiile in derulare se da vina pe proiectant pentru lipsuri. dar niciodata nu se nominalizeaza proiectantul. Ia spuneti domnilor primari cum il chiama pe proiectant si cat ne costa din banii nostri erorile de proiectare. si poate il eliminati din viitoarele licitatii.

     

Adaugă un Comentariu

*