Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Directorul MC Ranin nu vrea să mai regizeze o luptă de stradă în interesul Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Directorul MC Ranin nu vrea să mai regizeze o luptă de stradă în interesul Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte 

conferinta teatru

Regizorul Mihai Constantin Ranin – directorul Teatrului Municipal Tony Bulandra din Târgovişte nu mai este dispus să se lupte în stradă pentru interesele instituţiei de cultură pe care o conduce, aşa cum a făcut în anii trecuţi. Deşi este nemulţumit de faptul că aleşii târgovişteni au tăiat toate fondurile pentru investiţii, respectiv cele 10 miliarde de lei vechi în vederea achiziţionării şi montării unui pod rulant pentru scenă, MC Ranin se va mulţumi doar cu o notificare către administraţia locală.

„Nu mai apar în faţa Primăriei, să mă bat cu trupe din Prepeleac. Eu nu am făcut carieră la Târgovişte. dacă vremurile se vor schimba din nou, eu voi dispărea. Teatrul nu trebuie amestecat cu politica. Astăzi, voi trimite o notificare către Primăria Târgovişte, prin care voi atrage atenţia că putem să avem morţi la teatru şi cineva va trebui să răspundă pentru acest lucru. O să trimit şi fotografii, ca să se înţeleagă exact ce este cu acest pod aprobat încă din 2007″, a explicat MC Ranin.

Potrivit directorului Teatrului Tony Bulandra, podul rulant, dincolo de faptul că este o investiţie absolut necesară pentru bunul mers al activităţii instituţiei de cultură, este impus şi de legislaţia de protecţie a muncii. Practic, în lipsa acestuia, teatrul ar putea fi oricând închis!

„Îmi este frică să nu ia foc teatrul. Am avut până acum două începuturi de incendiu. De asemenea, au fost întreruperi de curent, cauzate de suprasolicitarea instalaţiei, şi la Festivalul Babel, şi la Crizantema de Aur. Lucrăm în condiţii de avarie de când s-a înfiinţat acest teatru. După atâţia ani, am ajuns în sfârşit să avem acoperiş. Nu avem firmă, nu avem autocar, nu avem ateliere, nu avem depozit. Am evitat să organizez conferinţe de presă pentru că nu am vrut să deranjez pe cineva cu figura mea arogantă”, a precizat Mihai Constantin Ranin.

Cum spunem la început, directorul Teatrului Tony Bulandra nu se mai gândeşte la acţiuni de protest în faţa Primăriei Târgovişte, aşa cum a făcut în anul 2008. Pur şi simplu, se va da la o parte, se va implica în alt proiect cultural, în alt colţ de ţară sau de lume! În schimb, regizorii Horaţiu Mihaiu şi Puiu Jipa le cer aleşilor locali să se aplece cu mai multă atenţie asupra teatrului, care reprezintă în acest moment singura instituţie care duce numele Târgoviştei în lume. Şi mai trebuie reţinut un lucru: Fără cultură, un oraş moare!

„Teatrul din Târgovişte se vede foarte bine din afară şi cred că ar trebui să se acorde o mai mare atenţie acestei instituţii de cultură. Teatrul este iubit de oameni. Vine lume extraordinară la spectacolele de la Tony Bulandra, iar ceea ce se întâmplă la Târgovişte ar fi păcat să nu se continue. Proiectul managerial al lui MC Ranin este de o valoare extraordinarăş Legăturile pe care le reînnoadă cu traseul internaţional al acestui teatru sunt demne de toată lauda”, a declarat Horaţiu Mihaiu.

Adaugă un Comentariu

*