Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, noiembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Distracţie la superlativ în Parcul Chindia! Primăria Târgovişte a dat startul la concurs

DÂMBOVIŢA: Distracţie la superlativ în Parcul Chindia! Primăria Târgovişte a dat startul la concurs 

concurs sport primarie 6

Duminica aceasta, târgoviştenii petrec ca într-o mare familie, după ideea Executivului Primăriei, care a pus la cale diferite activităţi distractive în Parcul Chindia, din dorinţa ca, măcar o dată pe an, să simţim că facem parte cu toţii din aceeaşi familie, după cum spunea edilul Gabriel Boriga. În 2014, a fost să fie Duminica Rusaliilor. Pe viitor, dacă vremea va permite acest lucru, se va da startul la distracţie de 1 mai sau de 1 iunie. Indiferent care va fi data, important este să fim împreună: copii, părinţi, bunici, vecini, rude şi prieteni.

„Vrem să facem echipe pentru fiecare cartier în parte. Avem lângă noi, ca şi organizatori, 20 de profesori de educaţie fizică din şcolile şi liceele din municipiul Târgovişte, care participă voluntar la această activitate şi cărora vreau să le mulţumesc în mod deosebit, fiindcă fără ajutorul dumnealor nu am fi putut să organizăm acest eveniment aşa cum ne-am fi dorit noi. Data viitoare, vom populariza mult mai mine această activitate şi sperăm ca târgoviştenii să răspundă în număr mai mare, chiar dacă nu au fost obişnuiţi cu astfel de evenimente. Noi facem tot posibilul să schimbăm acest lucru”, ne-a declarat viceprimarul Ciprian Prisăcaru.

concurs sport primarie 3

Chiar dacă nu au răspuns chemării organizatorilor concurenţi din toate cartierele oraşului şi nici din toate categoriile de vârstă, competiţia se preconizează a fi una reuşită, pentru că arbitrii au găsit soluţiile potrivite pentru situaţia din teren. Echipele formate vor fi supuse la 12 probe: orientare în familie; piscina buclucaşă; ştafeta veselă; umple găleata; aruncarea cercului la punct fix; dodge ball; ski în familie; oul zburător; lanţul săritorilor; frânghia; hidrobicicleta şi karaoke. Concurenţii au luat startul în jurul orei 11:30, iar rezultatele finale vor fi cunoscute abia spre seară.

Maxinca Grasu - veterana competiţiei

Maxinca Grasu – veterana competiţiei

„Există categorii de vârstă care nu au răspuns absolut deloc apelului nostru, mai precis persoanele între 35 şi 65 de ani. Avem un singur concurent. Cei mai mulţi sunt copiii, cu vârste între 7 şi 10 ani, şi tinerii, cu vârste între 15 şi 20 de ani. Astfel că echipele vor fi stabilite de către domnii profesori, amestecând un pic participanţii, să reprezinte cartierele chiar dacă nu sunt originari de acolo. Importantă este competiţia, important este ca târgoviştenii să considere acest eveniment ca pe un reper de mişcare. Premiile sunt consistente. Membrii echipei de pe primul loc vor pleca acasă cu câte 500 lei, cei de pe locul II cu câte 300 lei, iar pentru locul III vom da câte 200 lei fiecărui membru al echipei. Pe viitor, cu siguranţă, vom reanaliza regulamentul şi vom reorganiza cartierele astfel încât competiţia să fie mult mai strânsă”, a precizat Alina Dumbravă – purtător de cuvânt Primăria Târgovişte.

 

Concursul organizat de către Primăria Târgovişte a atras adepţi chiar şi astăzi, cu câteva minute înainte de start, existând târgovişteni care s-au înscris ad-hoc în această competiţie distractivă. Şi nu vorbim doar despre copii şi tineri, ci şi despre adulţi!

„Probele sunt generoase. Maniera generală a concursului vizează distracţia. Sunt probe care testează diferite deprinderi şi aptitudini. Sunt probe foarte uşor de realizat de către participanţi, dar care sunt în acelaşi timp amuzante”, a spus Marius Ostafi, unul dintre profesorii de sport care fac parte din brigada de arbitrii.

VOM REVENI.

concurs sport primarie 5 concurs sport primarie 1 concurs sport primarie 2

 

Adaugă un Comentariu

*