Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 14, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: DN 71 trebuie de urgenţă lărgit la patru benzi! Traficul aglomerat, o cauză a accidentelor mortale

DÂMBOVIŢA: DN 71 trebuie de urgenţă lărgit la patru benzi! Traficul aglomerat, o cauză a accidentelor mortale 

accident-nucet-1

Numărul accidentelor de circulaţie pe DN 71, tronsonul Tărtăşeşti – Bâldana – Târgovişte, creşte într-un procent alarmant. Grav este că mor oameni. Sâmbătă, a mai pierit un şofer în urma tamponării frontale a două tiruri. Specialiştii susţin că, pe lângă neatenţia de la volan, teribilism şi alte imprudenţe, o altă cauză o reprezintă infrastructura de pe acest sector de drum care nu mai face faţă traficului aglomerat.

Este nevoie acum, mai mult ca niciodată, de realizarea unor lucrări de mărire a capacităţii de rulare pe patru benzi. Proiectul, iniţiat şi susţinut de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi deputatul Ionuţ Săvoiu aşteaptă să primească finanţarea. Modernizarea segmentului de drum Bâldana – Târgovişte, cu siguranţă, ar duce la diminuarea accidentelor de circulaţie soldate cu pierderea de vieţi omeneşti.

Din discuţiile pe care le-am purtat cu mulţi participanţi la trafic, pe DN 71 Bucureşti – Bâldana – Târgovişte – Sinaia, şoseaua este deosebit de aglomerată şi nici nu mai corespunde, pe alocuri, din punct de vedere tehnic. Toată lumea aşteaptă ca cei de la CNADNR să ia în calcul aspectele sesizate.

Nu ne-am propus acum să facem o statistică a evenimentelor rutiere tragice petrecute în ultimii ani pe DN 71 şi nici să găsim pe cei care, indirect, se fac vinovaţi. Cert este că, pe segmentul de drum pe care în urmă cu mai mulţi ani s-au realizat lucrări de modernizare şi adăugare a două benzi de circulaţie, respectiv Bâldana – Gulia, nu s-au produs accidente grave. Mingea este acum în terenul Companiei Naţionale de Drumuri. Aşteptăm nu răspunsuri, ci mâna pe treabă.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: DN 71 trebuie de urgenţă lărgit la patru benzi! Traficul aglomerat, o cauză a accidentelor mortale

  1. dan

    Nu cred ca in timpul vietii mele desi am 34 de ani se va moderniza DN 71,cred ca este cel mai aglomerat DN-eu din Romania si cel mai distrus mai ales portiunea de drum Targoviste-Sinaia.Nimeni nu face nimic,toata lumea tace,administratorul drumului se face ca ploua,iar noi cetatenii de rand strangem din dinti,injuram si ne rupem masinile.

     

Adaugă un Comentariu

*