Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: DN7, Bâldana-Titu, în licitaţie! Urmează DN71 şi drumul de legătură A1-DN7

DÂMBOVIŢA: DN7, Bâldana-Titu, în licitaţie! Urmează DN71 şi drumul de legătură A1-DN7 

Răzvan Cuc - ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent astăzi pentru a doua oară în judeţul Dâmboviţa, a anunţat că, în data de 27 iulie, a fost lansată procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie drum la patru benzi Bâldana-Titu. De asemenea, în următoarele două săptămâni se va publica în sistemul de achiziţii publice şi drumul de legătură A1-DN7 (14 km), asumat de Guvern cu mulţi ani în urmă, atunci când Grupul Renault a decis să construiască Centrul Tehnologic de la Titu.

Cea de-a treia veste bună pe care ministrul Răzvan Cuc a dat-o dâmboviţenilor se referă la modernizarea DN 71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, investiţie pentru care se aşteaptă în acest moment acordul de mediu pentru a putea fi scoasă la licitaţie proiectarea şi execuţia.

Potrivit ministrului, odată parcurşi paşii privind atribuirea contractelor, lucrările pe toate cele trei drumuri se vor putea derula fără sincope, întrucât nu vor exista probleme de finanţare, fondurile fiind asigurate din surse europene nerambursabile, ceea ce înseamnă că investiţiile vor fi date la gata până cel târziu în anul 2022.

Răzvan Cuc a mărturisit că a cerut responsabililor din cadrul Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere să se mobilizeze mai bine, să fie mai activi, cu precizarea că vor fi sancţionaţi toţi cei care „se blochează în birocraţie şi nu îşi fac treaba în timp util”. De asemenea, ministrul Transporturilor le-a atras atenţia şi constructorilor că nu va tolera întârzieri. Firmele care nu se vor conforma vor plăti penalităţi substanţiale, plus că se va lua şi măsura rezilierii contractelor.

Adaugă un Comentariu

*