Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 21, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Doctoriţa Carmen Marcu, cercetată disciplinar pentru declaraţii scandaloase

DÂMBOVIŢA: Doctoriţa Carmen Marcu, cercetată disciplinar pentru declaraţii scandaloase 

claudiu dumitrescu - carmen marcu 1

Comisia de Disciplină din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte s-a autosesizat cu privire la declaraţiile doctoriţei Carmen Marcu – şefa Compartimentului Îngrijiri Paleative, fost director medical, care ar fi susţinut într-o conferinţă de presă la Colegiul Medicilor că le cere pacienţilor şi aparţinătorilor acestora să cumpere medicamente şi materiale sanitare, întrucât cele puse la dispoziţie de administraţia unităţii sunt insuficiente, situaţie cauzată de majorările salariale.

În replică, managerul Spitalului Judeţean, dr. Claudiu Dumitrescu, a arătat că s-au achiziţionat medicamente şi materiale sanitare în plus faţă de trimestrul IV 2016, respectiv în sumă de 34.700 şi 16.700, comparativ cu 29.300 şi 15.700. A mai spus dr. Dumitrescu şi că materialele sanitare folosite sunt de ultimă generaţie.

„Declaraţiile doamnei doctor Carmen Marcu sunt scandaloase, iar Comisia de Disciplină îşi va spune cuvântul. Într-adevăr, încercăm să optimizăm cheltuielile, însă fără a afecta actul medical. Pacientul se află în centrul atenţiei noastre. Declaraţiile doamnei doctor Carmen Marcu m-au indignat pentru că nu au nicio legătură cu realitatea.

Doamna doctor Carmen Marcu spunea că, având în vedere creşterile salariale făcute, într-adevăr fără precedent, bugetul la medicamente şi materiale sanitare s-a redus şi dumneaei este nevoită zilnic să aducă bani de acasă şi, ceea ce este mai grav, să ceară medicamente şi materiale sanitare pacienţilor şi familiilor acestora. Din această cauză Comisia de Disciplină s-a autosesizat şi doamna doctor va trebui să explice ceea ce face în mod curent, fiindcî este ilegal să le ceară pacienţilor medicamente şi materiale sanitare. Noi nu permitem un asemenea comportament şi cerem să ni se aducă la cunoştinţă astfel de practici”, a explicat dr. Claudiu Dumitrescu.

alexandru oprea - claudiu dumitrescuManagerul Spitalului Judeţean din Târgovişte a precizat că este foarte probabil ca ar putea fi cercetat disciplinar şi dr. Jean Popescu – preşedintele Colegiului Medicilor Dâmboviţa, care ar fi avut declaraţii asemănătoare cu ale doctoriţei Marcu.

Din punctul de vedere al preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea, instituţie în subordinea căreia funcţionează Spitalul Judeţean de Urgenţă, afirmaţiile celor doi medici au, de fapt, iz politic.

„Nu sunt de acord să murdărim imaginea unei instituţii de dragul de a avea popularitate într-un fel sau altul. Eu cred că este lăudabilă activitatea pe care încercăm să o facem la Spitalul Judeţean de urgenţă, în sensul reducerii anumitor cheltuieli, în sensul eficientizării cheltuirii banilor publici. Pe de altă parte, cred că este salutară şi preocuparea Guvernului de acordare a respe ctului cuvenit pentru personalul medical. Ştiţi foarte clar că ne confruntăm cu o criză de medici, cu o criză de personal, inclusiv la Spitalul Judeţean de urgenţă Târgovişte, şi în momentul în care ai o salarizare corespunzătoare a acestora cred că vom reuşi să determinăm şi stabilitatea lor într-o localitate c um este Târgovişte”, a precizat Alexandru Oprea.

Adaugă un Comentariu

*