Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Dosare penale pentru doi angajatori care au primit la muncă zeci de persoane fără contract legal

DÂMBOVIŢA: Dosare penale pentru doi angajatori care au primit la muncă zeci de persoane fără contract legal 

Marius Lixandru - inspector şef ITM Dâmboviţa

ITM Dâmboviţa a efectuat, în luna mai, 92 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, urmare cărora 22 de angajatori au fost sanţionaţi, valoarea amenzilor ridicându-se la 124.000 de lei. S-au constatat neconformităţi ce vizau: neplata orelor suplimentare, neacordarea repausului săptămânal, lipsa evidenţei timpului de muncă, refuzul unor anagajatori de a pune la dispoziţia inspectorilor de muncă documentele solicitate şi munca nedeclarată.

De asemenea, 27 de persaone au fost depistate muncind fără forme legale de angajare, aplicându-se amenzi în sumă de 100.000 de lei, iar doi angajatori s-au ales cu dosare penale pentru primirea la muncă a 10, respectiv 15 persoane fără a le întocmi contracte individuale de muncă. S-au identificat astef de situaţii în domeniile : demolare clădiri, transport mărfuri, confecţii textile, fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor, cablare tv.

Potrivit inspectorului şef Marius Lixandru, în luna mai 2015, s-au organizat şi 112 acţiuni preventive în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Controlul preventiv a vizat cu precădere următoarele activităţi din economia judeţului: confecţii metalice, comercializare combustibili, prelucrarea lemnului, fabricarea mobilei, comerţ, extracţie petrol, învăţământ, societăţile care au locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite. Au fost constatate 190 de neconformităţi pentru care s-au dispus măsuri de remediere. 106 angajatori au fost sancţionaţi, din care 8 cu amenzi în valoare de 41000 de lei.

Adaugă un Comentariu

*