Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: După faptă şi răsplată! Oraşul Răcari iese din nou în evidenţă. Vezi cu ce!

DÂMBOVIŢA: După faptă şi răsplată! Oraşul Răcari iese din nou în evidenţă. Vezi cu ce! 

festivitate racari 4

Astăzi, 20 iunie, a avut loc festivitatea de premiere la sfârşit de an şcolar, la toate unitățile de învățământ de pe teritoriu oraşului Răcari, într-o atmosferă veselă şi cu dorinţa de vacanţă.

Dis-de-dimineaţă, festivităţile au început la Școala Ghergani, urmată de şcolile Ghimpaţi, Colacu şi a luat sfârşit prin premierea elevilor de la Şcoala din Răcari şi a celor de la liceul din localitate. Activităţile au fost nenumărate, elevii premianţi au fost cu zecile, profesorii şi părinţii fiind bucuroşi de rezultate.

La acest eveniment, în sala de festivităţi a Liceului Teoretic “Ion Ghica” din Răcari, alături de primarul oraşului Răcari, Marius Caravețeanu, s-a aflat un invitat de seamă, coordonatorul proiectului “Generaţia 2020”, domnul Bogdan Enoiu.

Cu această ocazie, primarul Marius Caraveteanu i-a felicitat pe toţi cei prezenţi, pe elevi, profesori şi părinţi şi le-a urat tuturor o vacanţă plăcută cu sănătate şi a lansat invitaţia de a participa la zilele oraşului Răcari care se vor desfăşura în perioada 15-16 august şi unde vor fi premiaţi cei mai buni elevi de la şcolile din oraş, de către Primăria Răcari. De asemenea, edilul se gândeşte şi la premierea celui mai performant profesor, printr-un premiu care va purta denumirea de “Profesorul anului”.

festivitate racari 5

Oaspetele nostru, domnul Bogdan Enoiu, a transmis celor prezenţi câteva cuvinte cu privire la Proiectul “Generaţia 2020”.

“Sunt foarte emoţionat de atmosfera pe care o simt aici, pentru că nu am mai participat de mult timp la o serbare şcolară într-o şcoală românească şi vă spun că sunteţi norocoşi, pentru că aveţi o bază materială bună. Ambiţia mea este, ca, până în 2020, să facem această activitate şcolară cea mai bună din România. O să ne revedem în 2020 şi o să vizualizăm rezultatele la nivel naţional, dar şi pe cele de aici, pentru că ambiţia tuturor este să facem cea mai bună treabă în oraşul Răcari. Pentru mine este un proiect de suflet şi vreau să dăm un exemplu, să arătăm că se poate şi într-un orăşel micuţ. Astăzi o să premiem copiii care au făcut cel mai mare progres de la începutul proiectului şi până acum”, a spus Enoiu.

festivitate racari 1

Directorul Liceului Răcari, Alexandru Mitru, a vorbit despre preocupare care există pentru dezvoltarea procesului educațional, astfel încât tânăra generație să dobândească competențele necesare în societate.

„Astăzi, primele trei competențe de care are nevoie tânăra generație sunt: lucrul în echipă, rezolvarea problemelor și abilități interpersonale. Școlile din Răcari, sprijinite de autoritatea publică locală și în parteneriat cu Școala de Valori București și McCann București urmărește să dezvolte elevilor săi aceste competențe.

Inovația, creativitatea și gândirea independentă sunt abilitățile pe care dorim să le dezvoltăm în cadrul acestui proiect educațional. Alături de partenerii noștri, urmărim ca până în 2020 să devenim, de ce nu, cea mai bună unitate de învățământ din țară.

Un obiectiv foarte ambițios? Foarte probabil! Dar la Răcari există ingredientul special necesar atingerii acestui obiectiv: potențialul! Da, Liceul Teoretic Ion Ghica Răcari are un potențial deosebit. Elevii noștri sunt dornici să se afirme, să-și pună în valoare creativitatea; corpul profesoral este bine pregătit, dornic să se dezvolte profesional, iar baza materială este una deosebită. Pe lângă toate acestea, ne bucurăm de sprijinul autorităților publice locale și al Inspectoratului Şcolar.

Avem acest potențial! Cu ajutorul financiar venit din partea partenerilor noștri, McCann București și Școala de Valori București, suntem siguri că Generația 2020 de la Liceul Teoretic Ion Ghica Răcari, va fi pregătită să facă față provocărilor și să ocupe cele mai râvnite locuri de muncă din economia acestui orizont de timp”, a precizat Alexandru Mitru.

În cadrul acestei festivităţi au fost premiaţi, prin proiectul “Generaţia 2020” , elevii care au depus un efort deosebit pentru îmbunătăţirea situaţiei şcolare din anul școlar 2013-2014. Progresul fiind prin ridicarea mediei de la sub nota 5 la peste 6. Au fost premiaţi şi elevii cu o contribuţie deosebită în activităţile extracurriculare şi extraşcolare, dar şi profesorii care au avut în vedere stimularea implicării în realizarea unor ore atractive şi formarea unor competențe pentru elevi care să-i ajute în viaţa de zi cu zi.

Ruben Dumitru

festivitate racari 3 festivitate racari 2 festivitate racari 6

3 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: După faptă şi răsplată! Oraşul Răcari iese din nou în evidenţă. Vezi cu ce!

 1. marian

  SI PREMIATI CU TABLTA DOAR CEI „GALBNI-PORTOCALII” !

   
 2. Aida Tudor

  Premierea cadrelor didactice a fost nedreapta. Cum sa spui ca un profesor sau un invatator este mai bun sau mai slab ca altul? Si a fost atat de evident ca au fost premiate si recompensate cu tablete aceleasi cadre didactice evidentiate constant din 2008 pana acum? Nu ca n-ar merita, dar in toti acesti ani nimeni nu a reusit sa mai urce pe scara valorilor? Celelalte cadre didactice, inclusiv directorii sunt delasatori, indiferenti… sau poate incompetenti?…… AR FI TREBUIT SA VA UITATI IN OCHII INVATATORILOR SI PROFESORILOR’NEPREMIATI’ SI SA VEDETI LA UNII INDIGNARE SI LA ALTII LEHAMITE. FELICIT AICI TOATE CADRELE DIDACTICE PREMIATE SI NEPREMIATE PT. MUNCA PE CARE O DEPUN, PT. FAPTUL CA NE EDUCA, INVATA SI INDRUMA COPIII SI SUSTIN CU TOATA TARIA CA TOATE CADRELE DIDACTICE ALE PJ RACARI SUNT LA FEL DE COMPETENTE SI ….CASTIGATOARE.

   
 3. iulian

  Pe langa profesorii si elevii ce au fost premiati, domnii directori au primit si ei 8 tablete care doar ei stiu cum le-au distribuit, pentru ca sunt doar trei directori nu 8

   

Adaugă un Comentariu

*