Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 20, 2019
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: După muncă şi răsplată! La Voineşti se finalizează proiecte de 4 milioane de euro

DÂMBOVIŢA: După muncă şi răsplată! La Voineşti se finalizează proiecte de 4 milioane de euro 

Se construieşte o alee din buşteni către biserica de lemn din Gemenea Onceşti

Nu este prima dată când ajungem la Voineşti şi, trebuie să recunoaştem, nu este prima dată când primarul Dănuţ Gabriel Sandu şi echipa cu care lucrează zi de zi reuşesc să ne surprindă. În foarte multe localităţi, proiectele ce ne sunt prezentate rămân, până la finalul unui mandat de patru ani, doar proiecte. La Voineşti însă, drumul de la vorbă la faptă se parcurge cu mare uşurinţă. Astăzi, vezi un dosar pe biroul edilului, pentru ca mâine să se deschidă şantierul de lucru, iar poimâine să fie inaugurat un nou obiectiv în folosul comunităţii.

Directorul ADR Sud Muntenia vine cu plăcere pe şantierele de la Voineşti

Directorul ADR Sud Muntenia vine cu plăcere pe şantierele de la Voineşti

Anul acesta, se vor finaliza în comuna Voineşti cinci proiecte cu fonduri europene nerambursabile. În total, patru milioane de euro.

Peste două săptămâni, spune primarul Dănuţ Gabriel Sandu, se va efectua recepţia finală a lucrărilor la campusul preuniversitar şi sala de sport de la Grupul Şcolar. Lucrările, în valoare de 1,5 milioane de euro, au demarat în vara anului 2012.

Sala de sport de la Grupul Şcolar Voineşti

Sala de sport de la Grupul Şcolar Voineşti

În luna iunie, va fi resfinţită bisericuţa de lemn din satul Gemenea Onceşti, restaurată tot cu fonduri europene nerambursabile. Proiectul a mai curpins asfaltarea drumurilor de acces către acest monument istoric şi construcţia unui centru de informare turistică.

Pentru sătenii din Onceşti, primarul Dănuţ Gabriel Sandu mai are o veste bună. Administraţia locală a depus un nou proiect care vizează asfaltarea străzii Ţînculeşti, lucrare cu termen de finalizare anul 2014. Când şi această investiţie va fi gata, în Gemenea Onceşti nu va mai exista drum nemodernizat.

Drumul spre biserica de lemn din Gemenea Onceşti a fost asfaltat

Drumul spre biserica de lemn din Gemenea Onceşti a fost asfaltat

Tot anul acesta, vor fi asfaltate străzile din satul Lunca. Dacă nu ar fi fost contestată procedura de achiziţie, investiţia se definitiva înainte de Paşte. Din păcate, lucrările sunt ţinute pe loc, însă tot vor fi finalizate anul acesta.

Dincolo de toate aceste investiţii, primarul Dănuţ Gabriel Sandu este mulţumit că reuşeşte să finalizeze o lucrare începută în urmă cu şapte ani – modernizarea şi extinderea pe verticală a Grupului Şcolar Agricol Voineşti.

„Pe 12 martie 2014, am depus proiectul la ADR Sud Muntenia pentru a fi finanţat din fonduri europene, din economiile făcute la nivel naţional. Urmează să semnăm contractul, iar termenul de finalizare este 30 iunie 2014”, a precizat primarul Dănuţ Gabriel Sandu.

Lucrările de reabilitare şi extindere a Liceului Voineşti au început în 2007

Lucrările de reabilitare şi extindere a Liceului Voineşti au început în 2007

Cât priveşte noul exerciţiu financiar 2014 – 2020, Primăria Voineşti vrea să acceseze fonduri europene pentru a restaura un alt monument istoric – Crucea lui Mihai Viteazul – şi pentru realizarea unui circuit turistic care să lege acest obiectiv de biserica de lemn de la Gemenea Onceşti. Totodată, spune primarul Dănuţ Gabriel Sandu, va fi reabilitat centrul civic şi vor fi asfaltaţi 6 kilometri de uliţe în satul Voineşti, exact acele străzi pe care se lucrează acum la canalizare.

Centrul de informare turistică din satul Gemenea Onceşti

Centrul de informare turistică din satul Gemenea Onceşti

Exemplul administraţiei locale de a accesa fondurile europene nerambursabile a fost preluat cu succes şi de localnici. Voineştenii au depus 800 de proiecte pe Măsura 141 – Sprijin pentru fermele de semisubzistenţă şi 200 de proiecte pe Măsura 112 – instalarea tinerilor fermieri.

De asemenea, au fost absorbiţi toţi banii europeni puşi la bătaie pentru mediul privat, prin intermediul Grupului de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei”. Este vorba de 400.000 de euro împărţiţi în 8 proiecte.

 

Dănuţ Gabriel Sandu, primarul comunei Voineşti

Dănuţ Gabriel Sandu, primarul comunei Voineşti

Răspuns la DÂMBOVIŢA: După muncă şi răsplată! La Voineşti se finalizează proiecte de 4 milioane de euro

  1. tass

    e tare primarul.cinste lui.

     

Adaugă un Comentariu

*