Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Elev de clasa a VI-a şi-a agresat verbal profesorul de biologie!

DÂMBOVIŢA: Elev de clasa a VI-a şi-a agresat verbal profesorul de biologie! 

Sursa foto: captură Pro TV

Un elev de clasa a VI-a, cu probleme mentale şi de nutriţie, băiatul având circa 130 de kilograme, a avut un exces de violenţă, agresându-l verbal pe profesorul de biologie. Incidentul s-a consumat acum câteva zile în Şcoala Glodeni. Cadrele didactice, neputând controla situaţia, au sunat la 112 şi au cerut sprijinul poliţiştilor pentru a-l potoli pe minorul dezlănţuit.

Băiatul este acum internat într-un centru de specialitate. Directorul instituţiei de învăţământ consideră că astfel de copii, cu tulburări de comportament, ar trebui educaţi în şcoli speciale. Se pare că familia elevului nu doreşte să-l mute într-o unitate destinată copiilor cu probleme, spunând că băiatul nu are nici un fel de handicap.

Sorin Ion, inspector şcolar general, ne-a informat că profesorii se confruntă în multe şcoli cu astfel de probleme generate de legislaţia care permite, ba chiar obligă şcolarizarea copiilor cu diferite dizabilităţi psihice în învăţământul de masă.

Crede Sorin Ion că asemenea incidente neplăcute nu pot fi eliminate decât prin educarea copiilor cu nevoi speciale în şcoli speciale! Învăţământul normal românesc nu este pregătit pentru a face faţă unor astfel de situaţii.

Adaugă un Comentariu

*