Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Elevii de clasa a III-a învaţă să recicleze ambalajele, prin programul educaţional ECOlimpiada

DÂMBOVIŢA: Elevii de clasa a III-a învaţă să recicleze ambalajele, prin programul educaţional ECOlimpiada 

reciclare elevi

Pentru al treilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice, aduce proiectul educațional ECOlimpiada Elevilor în școlile din România, printre care și în județul Dâmbovița, unde peste 645 de elevi de clasa a III-a s-au înscris deja în competiție și au solicitat auxiliarul curricular „Învățăm să reciclăm ambalajele”.

Manualul educațional este oferit gratuit în școli de către inițiatorii proiectului, Eco-Rom Ambalaje și Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice, cu scopul de a întâmpina elevii cu noi informații esențiale privind colectarea separată și reciclarea deșeurilor de ambalaje.

Astfel, prima etapă a competiției ECOlimpiada Elevilor are caracter didactic și propune o serie de lecții educative despre protecția mediului înconjurător – în timp ce, în a doua etapă a programului, participanții își evaluează cunoștințele într-un concurs de lucrări scrise.

„Competiția îi determină pe copii să aibă rezultate cât mai bune și, în același timp, dinamizează și simplifică procesul de învățare. Astfel, am creat un program educațional complex, un fel de olimpiadă națională pe teme de mediu, care urmărește să îi determine pe cei mici să fie responsabili cu resursele naturale. Le dorim mult succes participanților de anul acesta”, declară Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

În următoarea perioadă, sub îndrumarea profesorilor, toți cei 645 elevi de clasa a III-a din județul Dâmbovița înscriși în ECOlimpiada Elevilor, Ediția a III-a, vor parcurge manualul „Învățăm să reciclăm ambalajele”, iar la final vor realiza o lucrare scrisă cu principalele învățături deprinse din auxiliar.

Aceste compuneri vor fi notate de către învățătorii de la clasă, care vor nominaliza cea mai bună lucrare în etapa finală a competiție, înregistrând-o pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro. Aici, un juriu format din reprezentații Ministerului Educaţiei şi Cercetării Știinţifice și Eco-Rom Ambalaje realizează o ultimă departajare din punct de vedere originalitate, respectarea normelor de redactare și a temei propuse. Totodată, compunerile pot fi evaluate și prin vot unic, în perioada 20 aprilie – 10 mai 2015.

La final, elevii care au redactat cele mai reușite lucrări, alături de cadrele didactice implicate, vor fi premiați.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Elevii de clasa a III-a învaţă să recicleze ambalajele, prin programul educaţional ECOlimpiada

 1. liv

  Sa asteptam pana cand acesti mici initiati vor ajunge sa-i schimbe pe cei care acum se ocupa de gestionarea, selectarea si reciclarea deseurilor?
  In Targoviste si cred ca in toata tara, la tomberoane vezi aruncate peste deseuri menajere, caiciucuri, betoane, peturi, cartoane, textile, toate de-a valma- cine raspunde de asta?
  In Targoviste nu gasesti un centru pentru colectarea maculaturii, a hainelor vechi, a sticlei.
  Cine a spus ca Targovistea va fi nominalizta la Oscarul pe deseuri?

   

Adaugă un Comentariu

*