Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 5, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Elevii din Teleşti au învăţat cum să devină antreprenori în Tabăra din Ţara lui Andrei

DÂMBOVIŢA: Elevii din Teleşti au învăţat cum să devină antreprenori în Tabăra din Ţara lui Andrei 

elevi telesti, tara lui andrei

Elevii Școlii cu clasele I-VIII Telesti, judeţul Dâmboviţa, au participat în Tabăra din Țara lui Andrei. Echipa lor, „Micii antreprenori”, este una dintre cele 14 finaliste în cadrul competiției „Scoala lui Andrei”, un proiect de responsabilitate sociala OMV Petrom.

Aici elevii și profesorii învață prin joc și joacă ce înseamnă să implementezi cu succes o afacere. Cadrele didactice coordonatoare participă la cursuri în domeniul antreprenorial, acreditate de către Autoritatea Națională pentru Calificări și primesc consultanță pentru dezvoltarea proiectului selectat.

În cadrul unei serii de tabara copiii vizitează un parc de distracții din Brașov pentru a învăța cum să-și construiască propriile parcuri. Apoi cei mici construiesc machetele parcurilor, cumpăra materialele necesare folosind o moneda de schimb speciala, ”Andreii”. Învață noțiuni precum cheltuieli, investiții aducătoare de venit, pierdere, profit dar și detalii legate de marketing și comunicare. În cele din urmă, parcurile sunt deschise publicului.

”Punem și în 2014 accentul pe educația antreprenorială în cadrul programului nostru, după ce anul trecut am punctat o premieră cu această abordare. Rezultatele au fost pe măsură : ideile mari ale celor mici au fost puse în aplicare și asfel au luat naștere, în comunitățile Petrom, proiecte sustenabile care contribuie la dezvoltarea locala”, declara Mona Nicolici – Manager Sustenabilitate Petrom.

Școala lui Andrei se adresează elevilor și cadrelor didactice din ciclurile de învățământ primare și gimnaziale. OMV Petrom oferă premii totale în valoare de 100.000 euro pentru implementarea proiectelor caștigătoare, precum și sisteme multimedia pentru școlile caștigătoare.

”Am dezvoltat jocuri de care să se tot lovească în viaţa de zi cu zi. Spre exemplu, când va mai juca Monopoly, copilul îşi va aminti că a învăţat despre profit, jocul cu bomboanele îl va duce cu gândul înspre marketing şi tot aşa”, povestește unul dintre trainerii taberei, Robert Iancu.

Proiectul care le-a adus participarea în Tabăra din Țara lui Andrei echipei ”Micii antreprenori” se numeste ”Pădurea-n casa noastră” și își propune reducerea abandonului școlar în școala din comunitate.

”Fiecare copil pe care îl instruim este un om pe care îl câştigăm pentru societate. Majoritatea elevilor provin din familii aflate la limita sărăciei, cu mulţi copii, familii dezorganizate sau parinţi plecaţi în străinătate. Din cauza dificultatilor economice şi problemelor sociale,
şcoala se confruntă cu problema abandonului şcolar”, ne spune Ștefan Șchiopu – inițiatorul proiectului și profesor la Școala cu clasele I-VIII, Telesti.

Adaugă un Comentariu

*